Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Dialezing 'vijf sterren natuur van de Drentsche Aa' Donderdagavond 24 november organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een dialezing over de 'vijf sterren natuur van de Drentsche Aa'. Geert de Vries, natuurkenner bij uitstek laat aan de hand van zelfgemaakte beelden zien wat de natuur van het Drentsche Aa zo boeiend en bijzonder maakt. De dialezing start om 20.00 uur in Café Popken Hollander in Anloo. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Dagelijks zien bewoners en gebiedsbezoekers het Drentsche Aa landschap en de natuur aan zich voorbij gaan. Vaak ontgaat de mensen echter de opbouw en samenhang van alle landschappelijke elementen. Kennis over deze aspecten verhoogt de belevingswaarde van een bezoek aan het Drentsche Aa gebied. Je leert een gebied beter begrijpen en relaties leggen tussen bijvoorbeeld gebiedsinrichting en de daar voorkomende planten en diersoorten. We noemen dat ook wel 'een landschap leren lezen' maar vaak moet je dan eerst 'leeslessen' volgen om te begrijpen wat je ziet.

Natuurkenner Geert de Vries, werkzaam bij IVN Consulentschap Drenthe, neemt de aanwezigen mee op een virtuele reis door het Drentsche Aa gebied, dat daarbij letterlijk in de volle breedte in beeld komt. Hij vertelt op boeiende wijze over de opbouw van het landschap en hoe de natuur het landschap verder inricht. Hoogteverschillen, natte of droge voeten maken verschil in de inrichting van het landschap. Elzen houden bijvoorbeeld van een natte en eiken van droge bodem. Naast het landschap komen natuurlijk vogels, planten, vlinders, amfibieën, libellen en paddenstoelen in beeld.

Dialezing 'Natuur van de Drentsche Aa'
Datum: donderdagavond 24 november
Locatie: Café Popken Hollander, Brinkstraat 7 te Anloo Tijd: 20.00 uur

Bijlage: foto Gastersche Diep © Nationaal Park Drentsche Aa

----------

Noot voor redacties