Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LantarenVenster Rotterdam: concert blues revue Chicago Blues Festival On Tour, donderdag 24 november

CHICAGO BLUES FESTIVAL ON TOUR, donderdag 24 november, 20:30, ¤ 20 >
Onder de noemer Chicago Blues Festival toert sinds 1970 elk jaar een wisselende supergroep uit blues hoofdstad Chicago door Europa. Dit jaar bestaat de band uit Michael Wheeler, Melvin Smith en Pooky Styx. Samen begeleiden zij de zangeres Granà Louise, trombonist Big James en zanger/gitarist Vino Louden.

Van Granà Louise kwam eerder dit jaar het album Gettin' Kinda Rough uit op het befaamde blues label Delmark Records. Een album vol onversneden Chicago blues, en in haar teksten neemt Granà geen blad voor de mond. Vooral de live opgenomen stukken springen eruit. Louise speelt regelmatig in alle bekende blues clubs van Chicago. Haar stem doet denken aan die van bluesdiva's zoals Zora Young en Koko Taylor. Granà Louise, een opkomende ster in de blues scene, en vooral live een entertainer van de bovenste plank!

Bij de generatie jonge artiesten die voor nieuw bloed zorgt in de blues scene van Chicago steekt trombonist/zanger Big James Montgomery met kop en schouders boven de rest uit. Zijn twee cd's Funkin' Blues en If It Wasn't 4 Da' Blues behoren tot de beste hedendaagse blues producties. Big James' in soul en funk gedrenkte blues stijl is uiterst origineel en heeft een verbazingwekkende moderne touch. In 1996 richtte hij zijn band The Chicago Playboys op, maar daarvoor werkte Big James al bij beroemde blues musici als Little Milton, Albert King, Otis Rush en Buddy Guy. Big James brengt live-spektakel van de bovenste plank.

Vino Louden is een naam die weinigen in Nederland nog zullen kennen, maar toch speelt de gitarist/zanger al regelmatig in The House of Blues en Buddy Guy's Legends in Chicago. Koko Taylor koos hem persoonlijk uit als gitarist voor haar band Blues Machine. Ook speelde hij met Mighty Joe Young en Otis Clay. Louden is een bijzonder getalenteerd gitarist, maar beschikt ook over een prachtige stem. Live geeft hij alles, of hij nou in een kleine club speelt, of op het grote Chicago Blues Festival.

Het wordt tijd dat het Europese publiek kennismaakt met deze bijzondere blues talenten, die er mede voor zorgen dat Chicago blues niet alleen een indrukwekkend verleden, maar ook een levendige toekomst heeft.

Dit is het enige Nederlandse concert op de Europese tournee van deze bijzondere blues revue!

Kaarten voor dit concert zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.


Ingezonden persbericht