Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT

24.11 - 25.11 Ziel Foltz + Company in Hal T1 / Dansmakers

Eerste voorstelling door Foltz + Company in Hal T1 / Dansmakers Amsterdam

Amsterdam - Op 24 en 25 november zal voor het eerst een voorstelling worden gespeeld in de theater-in-ontwikkeling van Dansmakers Amsterdam op bedrijventerrein 'De Overkant', in de oude Kromhouthal van de voormalige Stork fabriek. Deze première is voor de voorstelling 'Ziel' van Foltz + Company, met producties van Roland Wintjens, Bob Foltz en Krisztina de Châtel.

Ziel
Een drieluik over bevlogenheid en bezieling.
Choreografen Bob Foltz, Krisztina de Châtel en Ronald Wintjens werken voor het eerst samen. Ze kiezen alle drie voor pure, abstracte en fysiek uitdagende dans. Speciaal voor deze voorstelling is het gezelschap uitgebreid met zes jonge dansers.

'Electricus': Ronald Wintjens creëert een elektrisch circuit, waarin hij de individualiteit van de dansers uitvergroot en zoekt naar de ziel die leeftijd overstijgt. Muziek: Ravel.

'Boerka' - choreografie Krisztina de Châtel: Reagerend op fragmenten muziek uit verschillende werken van de Hongaarse componist György Kurtág zoekt een in Boerka gehulde danseres naar haar eigen identiteit. Ze probeert zich uit haar omhulsel te worstelen. Biedt dat de bevrijding die zij zoekt? Muziek György Kurtág: Signs, Games and Messages for Strings - een selectie uit de delen voor solo viool en solo altviool.

'Thumos': 'Ziel' is voor Bob Foltz synoniem aan de essentie, het wezen der dingen. Het is de ziel die ieder mens - ongeacht zijn leeftijd - doet aanhaken bij het grotere geheel. Muziek: John Adams, Edo de Waart, Jonny Greenwood, Henry Torgue.

Credits:
Choreografie: Bob Foltz, Krisztina de Châtel, Ronald Wintjens. Dans: Bob Foltz, Francesca Monti, Yvonne Weschke, Dries van der Post, Suzanne de Bekker, Ilija Surla, Susanna Scoponi, Timur Misirlioglu, Anne Rooze, Manos Kopanakis. Repetitor: Sjoukje Osinga. Lichtontwerp en voorstellingstechniek: Ronald Tebra. Kostuums 'Thumos': Aafje Horst. Kostuumadvies'Boerka': AZIZ. Kostuums 'Electricus': Thera Hillenaar.

Met dank aan: HJS Amsterdam, Stefan Ernst, Danscollectief Project Sally, Heidi de Raad. Financiële steun: SNS REAAL Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst en Kunstraad Groningen

Grand Theatre Groningen is verantwoordelijk voor productie (Pol Wijnberg) en publiciteit (Marjan Moes). Coproductie met Dansgroep Amsterdam. Krisztina de Châtel is vaste choreograaf en lid van de artistieke raad van Dansgroep Amsterdam.

www.foltzco.nl
www.grandtheatregroningen.nl
www.dansgroepamsterdam.nl

Voor meer informatie en reserveringen: www.dansmakers.nlNoot voor de redactie,