Ingezonden persbericht


Adam Savage van MythBusters ontvangt eredoctoraat op de Universiteit Twente

Unieke presentatie van Discovery Channel-icoon op de Campus

Amsterdam, 11 november 2011 - Adam Savage van het populaire Discovery Channel-programma MythBusters krijgt op 25 november, tijdens de 50ste Dies Natalis van de Universiteit Twente, een eredoctoraat uitgereikt voor zijn rol in de popularisering van wetenschap en technologie. In dat kader geeft hij op 24 november een presentatie op de Universiteit Twente waarin hij vertelt over zijn werk en antwoord geeft op de vraag: How to be a MythBuster? De presentatie is een unieke eenmalige bijeenkomst voor scholieren, studenten en andere genodigden.

Mythbusters

MythBusters is een populairwetenschappelijke serie uitgezonden door Discovery Channel, dé mannenzender van Nederland. Adam Savage achterhaalt samen met Jamie Hyneman, de waarheid achter populaire mythes, legendes en sterke verhalen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vrolijke nieuwsgierigheid en degelijke wetenschap. Aan de hand van de meest krankzinnige experimenten kunnen de Mythbusters vervolgens concluderen of de mythe waar is, mogelijk waar, of complete onzin (busted!). De serie laat zien dat wetenschap leuk, informatief en inspirerend kan zijn. De Mythbusters zijn ongekend populair in Nederland. Sinds 2003 werd hun programma door meer dan 10 miljoen Nederlanders bekeken.

Eredoctoraten

Tijdens de viering van haar 50ste Dies Natalis reikt de Universiteit Twente eredoctoraten uit aan topwetenschappers prof. Wolfgang Knoll en prof. Helga Nowotny en de inspirerende ondernemer Henri Termeer. De presentatoren en tevens producenten van het Discovery Channel-programma MythBusters, Jamie Hyneman en Adam Savage, ontvangen een eredoctoraat voor hun rol in de popularisering van wetenschap en technologie. Tijdens deze uitreiking is Hare Majesteit de Koningin aanwezig. Presentatie op de Campus

De presentatie van Adam Savage vindt plaats op de Campus van de Universiteit Twente in het Sportcentrum. Aanvang: 16:00 uur. De presentatie duurt 20 minuten en sluit af met vragen uit het publiek. Aanmelden kan via www.utwente.nl/mythbusters. Let op! vol = vol.

-Einde-
Aanvullende informatie voor de redactie:

Na aanmelding is de presentatie op 24 november toegankelijk voor pers. Een interview met Adam Savage kan aangevraagd worden bij hesther_jolly@discovery.com

Discovery Channel, dé mannenzender van Nederland, staat voor kwalitatieve en boeiende programma's die inspelen op de drang om de wereld om ons heen te doorgronden. Informatie, kennis - niks mis mee, maar het gaat natuurlijk om wat deze middelen toevoegen aan je leven. Als non-fictie entertainment zender presenteert Discovery Channel het leven in al haar facetten op een eerlijke, opwindende en echte manier. Discovery Channel laat inspirerende en persoonlijke verhalen zien over het leven van echte mensen in bestaande situaties, met alle bijbehorende emoties. Discovery Channel heeft 1001 ideeën over hoe het leven intenser geleefd kan worden en verteld verhalen van mensen met passie en aspiratie en wil dat gevoel op de kijker overbrengen. De slogan 'Tot Hier En Verder' daagt kijkers uit om hun eigen pad te vinden, en als het nodig is die sprong in het diepe te wagen.