Inclusie hot topic in Vlaanderen

22/11/2011 10:33

Plantijn Hogeschool

Beurs Inclusieve praktijk zorgt voor talk of the town in Plantijn Hogeschool

Op 24 november organiseert Plantijn Hogeschool een beurs over Inclusieve praktijk. Op deze derde editie ontmoeten meer dan 500 studenten en professionelen elkaar. Zij bespreken actuele thema's over inclusie in Vlaanderen. De beurs gaat door in campus Lange Nieuwstraat.

Bij inclusie denken we meestal aan hulp voor gehandicapten in onze maatschappij. In realiteit gaat het er echter complexer aan toe. Vandaar de noodzaak aan een inclusiebeurs. Naast workshops kunnen studenten ook infostanden, dialoogtafels en lezingen bijwonen. Daar kunnen ze hun ideeën, vragen en twijfels op tafel te gooien. Door deze on-the-job training zijn ze na hun studies onmiddellijk inzetbaar in de beroepswereld.

Brandend actueel

Ook politici hebben een hele kluif aan inclusie. En dat thema wordt ook behandeld op de beurs. Zo licht organisatie GRIP vzw, Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap, de aandacht van inclusie toe in het rapport van de Verenigde Naties. Bovendien is de vereniging To Walk Again van de alom bekende Marc Herremans ook present.

Voor meer informatie, zie www.plantijn.be/kalender