VerkeersInformatieDienst


Lange file A6 donderdagochtend vroeg

24 november 2011, 06:52
Verkeer op de A6 richting Muiden komt donderdagochtend al vroeg in een lange file terecht. Rond 06:00 uur zou er net voor Almere-Buiten-Oost een motorrijder onderuit zijn gegaan. Over de aard van het ongeval is vooralsnog niet veel duidelijk. Wel levert het ongeval enorme vertraging op voor weggebruikers tussen Lelystad en Almere.

De file groeide binnen een half uur aan tot een lengte van 11 kilometer waarin ruim een half uur extra reistijd gemeten werd. Doorgaand verkeer zou er voor kunnen kiezen om via lokale N-wegen voor een alternatieve route te kiezen om zo de lange file te omzeilen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel rijstroken er afgesloten zijn op de A6. Weggebruikers melden dat ze ruim een half uur muurvast stonden in de file. Het lijkt er dan ook op dat de rijbaan enige tijd geheel afgesloten is geweest. Rond 06:40 uur kwamen de eerste meldingen binnen dat het verkeer mondjesmaat weer begon te rijden. De verwachting is echter dat het nog wel enige tijd zal duren voordat de file verdwenen is.