CNV Vakmensen


Gevarieerde 'Week van de Catering'

24 november 2011
De cateringmedewerkers staan deze week extra in het zonnetje. Na het succes van vorig jaar organiseert CNV Vakmensen deze week opnieuw een 'Week van de Catering', met veel locatiebezoeken, activiteiten voor leden en de uitreiking van de Award 'Werkgever van het jaar'.

"De reacties waren vorig jaar zo positief, dat we ook dit jaar weer een Week van de Catering hebben georganiseerd", vertelt Marieke de Vries-den Hollander, bestuurder bij CNV Vakmensen. "De waardering voor cateringmedewerkers, daar gaat het deze week om. De week begon met een leuke uitzending van Effe Ekdom van 3FM, waar plaatjes werden gedraaid die eten als onderwerp hebben."

Medewerkers van CNV Vakmensen bezochten ook een aantal locaties waar cateringmedewerkers aan de slag zijn. De Vries: "Je hoort dan soms bijzondere verhalen. Bijvoorbeeld dat cateringmedewerkers soms niet eens eten voor zichzelf kunnen kopen. Bizar toch?"

Award
Dinsdag vond de uitreiking plaats van de Award 'Werkgever van het jaar'. Winnaar was cateraar Easy Plan uit Doesburg. De Vries: "Vooral hun betrokkenheid bij het personeel wordt erg gewaardeerd. Vorig jaar eindigde Easy Plan al als nummer 2, achter Albron. Dit jaar hebben ze zelf de prijs in ontvangst mogen nemen." De uitreiking van de Award werd op feestelijk gevierd, met de cateringmedewerkers erbij. Op de plaatsen 2 tot en met 5 staan: SAB, Sodexo, Albron en Eurest Catering. De Vries: "We hopen dat de werkgevers in de catering volgens jaar weer hun best doen om voor hun medewerkers een goede werkgever te zijn!"

Kookworkshop
CNV-leden konden woensdag meedoen aan een kookworkshp bij de Librije in Zwolle. De Vries: "De leden hebben geleerd om heerlijke Italiaanse gerechten te maken, die ook voor hun klanten gemaakt kunnen worden. Een leuke manier om extra kennis te vergaren over lekker koken in de catering!"

In de cateringbranche werken ongeveer 20.000 mensen.

Onderwerpencatering