Scania


woensdag 23 november 2011 18:02

Wetron kiest Scania op basis van `cost of ownership'

Breda, 23 november 2011 -Wetron Transport & Logistics heeft twee nieuwe Scania R-serie Euro 5 trekkers in gebruik genomen. Het zijn de eerste Scania's voor het familiebedrijf uit Weert. De `total cost of ownership' gaven de doorslag om voor Scania te kiezen. Aflevering vond plaats door de Scania regio Zuid.

Paul Maas (l), eigenaar van Wetron Transport & logistics, heeft voor Scania gekozen op basis van de total cost of ownership. Rechts Accountmanager Arnaud Drehmanns van Scania.
Vergroot foto

De nieuwe trekkers zijn ondermeer voorzien van de riante Topline cabine, twee-pedaals Scania Opticruise en de zuinige 420 pk Euro 5 motor. Sinds de oprichting in 1962 werd altijd met vrachtwagens van Nederlands fabricaat gereden. "De tijden zijn veranderd en de ontwikkeling van de total cost of ownership heeft ons in 2006 voor het eerst doen besluiten om ook het andere merk uit te proberen. Nu is Scania als beste uit de bus gekomen en zal de beloftes ongetwijfeld waarmaken", aldus eigenaar Paul Maas. "Scania heeft met hun totaalconcept van product, services en aftersales bewezen dat zij de juiste voertuigoplossingen voor onze megatrekkers kunnen leveren. Wij hebben er vertrouwen in dat wij met de nieuwe keuze onze activiteiten met succes verder kunnen uitbouwen".

Wetron (afkorting van Weerter Transport Onderneming) is een typisch Nederlands familiebedrijf dat zich door innovaties staande heeft weten te houden. Naast het internationale transport en de beschikbare op- en overslagfaciliteiten in de eigen opslagcapaciteit, heeft Wetron zich in de negentiger jaren gespecialiseerd op huckepack- en railtransporten naar Italie, Zwisterland, Zuid-Frankrijk en Spanje. In Europa bestaat een goed netwerk van intermodale terminals waar de voertuigen en wissellaadbakken op de trein verladen kunnen worden. Ook is er een terminal in Venlo. In het buitenland beschikt Wetron over eigen vrachtwagens en partners die de lading ophalen en afleveren bij de klanten.