Ingezonden persbericht


StreetArtBoulevard.com voor betaalbare kunst van hoge kwaliteit

Grafisch ontwerper en sociale media expert Jochem Lub (31) en fotograaf van Street Art Ferry ten Brink (61) hebben op 17 november 2011 StreetArtBoulevard.com gelanceerd. Deze site is gericht op een wereldwijd publiek en daarom is de voertaal Engels, binnenkort ook Chinees. StreetArtBoulevard.com is een digitale galerie voor Street- en Urban Art kunstenaars. Dat kunnen kunstenaars (schilders) zijn, maar ook fotografen die Street- en Urban Art vastleggen. De initiatiefnemers willen kunstenaars hiermee een podium geven voor hun kunst en tegelijkertijd kunstliefhebbers betaalbare kunst van hoge kwaliteit aanbieden.

Exclusieve, betaalbare kunst van hoge kwaliteit
StreetArtBoulevard.com heeft van elk kunstwerk een beperkte oplage, onder het motto: 'Street Art is kunst van hoge kwaliteit die voor iedereen betaalbaar is. De digitale galerie koopt licenties van de kunstenaar. Zijn of haar kunstwerken worden geprint op art papier, canvas, acryl en forex met 'high end' printers. Hierdoor kan StreetArtBoulevard een hoge kwaliteit garanderen. Deze kwaliteit is tot 90 jaar na het afdrukken gewaarborgd. Er is al een gecertificeerd kunstwerk voor ¤ 20

Street- en Urban Art kunstenaars welkom
StreetArtBoulevard.com heeft ruimte voor nog meer Street- en Urban kunstenaars! De digitale galerie zet haar website en sociale media in om kunstenaars op te sporen en om kunstwerken onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Visie achter StreetArtBoulevard.com
Initiatiefnemers Jochem Lub en Ferry ten Brink zien Street- en Urban Art als een serieuze, snel opkomende stroming binnen de hedendaagse kunst. Ook al vindt Street Art zijn oorsprong in de graffitiwereld, toch hebben ook bekende kunstenaars als Keith Haring en Jean Michel Basquiat hun invloed laten gelden. Tegenwoordig heeft 'Banksy', een invloedrijke en beroemde Street Art kunstenaar, een voortrekkersrol in de Street Art. De echte naam van deze kunstenaar is nog onbekend. Het gaat bij Street- en Urban Art om een wereldwijde kunstbeweging die niet meer weg te denken valt uit onze stedelijke omgeving. Het kleurt onze steden en verrast de passerende stedeling. Op dit moment wordt deze kunst ook veel aangekocht door bedrijven, die steeds vaker Street Art kunstenaars inzetten voor commerciële doeleinden.

Jochem Lub en Ferry ten Brink willen kunstenaars helpen om hun publiek gemakkelijker te bereiken en zoveel mogelijk kunstliefhebbers in aanraking brengen met deze kunstvorm.


Noot voor redacties

Voor de redactie (