Politie Groningen

Politie stopt onderzoek dodelijk ongeval A7

Leek, 24-11-2011 o De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie moeten besluiten het onderzoek naar een dodelijk verkeersongeval op de A7 bij Leek te stoppen. Bij het ongeval in juni kwam een 31-jarige automobiliste uit Yde om het leven.

Onbekende automobilist

De vrouw verongelukte in de middag van 3 juni op de A7, nadat zij door een onbekende automobilist op roekeloze wijze was ingehaald. Daar schrok de Drentse vermoedelijk dusdanig van dat zij de macht over het stuur verloor. Ze overleed in het ziekenhuis.

Geen aanknopingspunten

De politie kreeg in de afgelopen maanden diverse tips over de onbekende automobilist. Ook schakelde de politie Opsporing Verzocht in om achter de identiteit te komen van de bestuurder, die mogelijk in een donkergekleurde Mercedes of BMW reed. Ondanks het onderzoek en tips, resulteerde dit alles niet in het achterhalen van de roekeloze bestuurder. Omdat de politie geen aanknopingspunten meer heeft is het onderzoek gestopt. Als er opnieuw concrete informatie bij de politie komt, wordt het incident opnieuw onder de loep genomen.