Gemeente Zeist


Home / Wonen en leven / Verkeer en vervoer / Werk in uitvoering / A12 SALTO verkeersprojecten / Afsluiting A12 tussen Maanderbroek en Maarsbergen richting Utrecht

Afsluiting A12 tussen Maanderbroek en Maarsbergen richting Utrecht

De A12 tussen Maanderbroek en Maarsbergen richting Utrecht is aankomend weekend in de avond en nacht van vrijdag 25 en zaterdag 26 november afgesloten inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een vertraging tussen de twintig en dertig minuten.


- Van vrijdag 25 november 20.30 tot zaterdag 26 november 8.30 uur.


- Van zaterdag 26 november 22.00 tot zondag 27 november 10.00 uur.

Sloop- en asfalteringwerzaamheden

Rijkswaterstaat sloopt het viaduct Laagerfseweg dat halverwege tussen Maarsbergen en Veenendaal over de A12 ligt. Tegelijkertijd vinden ook asfalteringswerkzaamheden plaats tussen Maarsbergen en verzorgingsplaats Oudenhorst. Uit veiligheidsoverwegingen is de A12 vanaf knooppunt Maanderbroek afgesloten. Voor verkeer vanuit Utrecht is tussen Maarsbergen en knooppunt Maanderbroek in de avonden en nachten het aantal rijstroken beperkt tot één rijstrook. In de nacht van zaterdag 23.00 uur op zondag 9.00 uur zijn ook oprit Maarsbergen (22) en afrit Veenendaal-West (23) afgesloten. De op- en afrit wordt gebruikt voor bouwverkeer.

Omleidingsroutes


* Verkeer vanuit Arnhem richting Utrecht wordt omgeleid via de A30/A1/A28/A27

* Verkeer vanuit Arnhem richting Rotterdam wordt geadviseerd via de A50 en de A15 te rijden

* Verkeer vanuit Arnhem richting Veenendaal wordt omgeleid via de A30 en N224

Afsluiting Laagerfseweg

Door de sloop van het viaduct is de Laagerfseweg in deze nachten afgesloten. Lokaal verkeer dat gebruik maakt van de Laagerfseweg wordt omgeleid via de Haarweg, Scherpenzeelseweg, N226 (Woudenbergseweg), Haarweg, Rumelaarseweg en vice versa.

Verbreding A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal. Tot maart 2013 werkt Rijkswaterstaat op verschillende plekken tussen Bunnik en Veenendaal. Weggebruikers moeten tot die tijd rekening blijven houden met hinder door werkzaamheden zoals verschoven en versmalde rijstroken, snelheidsbeperking en afgesloten op- en afritten. Vanaf maart 2013 kan het verkeer over het gehele traject tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal gebruik maken van extra rij- en/of spitsstroken.

Meer werkzaamheden regio Utrecht

Rijkswaterstaat voert ook ingrijpende werkzaamheden uit op andere plaatsen in de regio Utrecht. Rijkswaterstaat en regionale partners doen er alles aan om de hinder te beperken. Houdt u echter rekening met langere files, pas reis- en vertrektijden aan en kijk naar de verschillende reissalternatieven om hinder te beperken op www.vananaarbeter.nl/regioutrecht

Reist u regelmatig in de regio Utrecht?

De ReisWijzer, de nieuwe digitale dienst van Rijkswaterstaat, informeert u over verwachte verkeershinder door wegwerkzaamheden. Na aanmelding ontvangt u uitsluitend hinderinformatie over uw route. Desgewenst aangevuld met bijvoorbeeld reisalternatieven. Op die manier kunt u uw reis(tijd) nauwkeurig blijven plannen. Meer informatie en aanmelden: www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer. Maakt u gebruik vanTwitter, volg de ReisWijzer dan op @12utrecht.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl/regioutrecht

of neem contact op via de gratis informatielijn 0800-8002 (maandag t/m zondag 06.00-22.30 uur). Meer informatie over de wegverbreding kunt u vinden op www.rijkswaterstaat.nl/A12utrechtveenendaal.