Gemeente Binnenmaas

De Groene Olifant donderdag gesloten voor werkzaamheden

Woensdagmiddag 23 november en donderdag 24 november wordt sporthal De Groene Olifant tijdelijk gesloten voor gebruik. In het gashok en de berging ernaast worden de plafonds verwijderd en beschadigingen gerepareerd.

Ook wordt de materialenberging schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Deze werkzaamheden vereisen een afzetting van een bepaald werkgebied, en uit voorzorg is besloten de sporthal vanaf woensdagmiddag af te sluiten. Naar verwachting kan de sporthal vrijdag weer worden vrijgegeven voor gebruik.

Tijdens de visuele schouw afgelopen week zijn in het gashok van sporthal De Groene Olifant beschadigingen ontdekt aan de plafonddelen. Het vermoeden werd uitgesproken dat het ging om asbesthoudend materiaal. Dinsdag 22 november zijn uit voorzorg de vrijgekomen materialen opgeruimd door een asbestgecertificeerd bedrijf. Tegelijkertijd zijn stofmonsters en luchtmonsters genomen op diverse plekken in de sporthal om zekerheid te krijgen over de aard van de aangetroffen materialen.

Er zijn 12 zogenaamde kleefmonsters genomen om het stof te analyseren. Eén van deze monsters bevat asbest. Het gaat om het monster dat is genomen op het plafond van de naast het gashok gelegen berging. Daarom wordt ook hier het plafond verwijderd. Alle andere monsters, zowel de stof- als ook de luchtmonsters, bleken schoon.

Na eerdere reparatie van een gebruiksbeschadiging aan de muur in de materialenberging zijn eveneens monsters genomen. Deze stofmonsters zijn direct geanalyseerd in een gespecialiseerd laboratorium. In één van de genomen monsters is een concentratie asbest gevonden. Het gevonden stof zal dan ook volgens het advies door de "mannen in witte pakken" van een asbestgecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Op advies van de GGD wordt aanvullend nog een luchtmeting uitgevoerd na afloop van de werkzaamheden. Zodra hier het resultaat van bekend en goedgekeurd is, kan de sporthal weer worden opengesteld voor gebruik. Naar verwachting zal dat vrijdag het geval zijn.

Besloten is deze werkzaamheden, zowel het weghalen en herstellen van de plafonds in het gashok en de berging als ook het schoonmaken van de materialenberging, gelijktijdig te laten uitvoeren. De sporthal wordt hiervoor van woensdagmiddag 23 november tot en met donderdagavond 24 november gesloten. Vanaf vrijdag 25 november kunnen de sporters naar verwachting weer gebruik maken van De Groene Olifant.

¿23-11-2011