Ingezonden persbericht


Fietstocht naar het jaar 2020

Parfum de BoemBoem, 24 en 25 november, 13.00 - 15.30 uur, Rotterdam

Hoe ziet Rotterdam er in 2020 uit? Daar draait het om in de fietsroutes van Parfum de BoemBoem op zaterdag 24 en zondag 25 september 2011. Deelnemers worden door gidsen meegenomen op een zinnenprikkelende tocht door de toekomst van een stad die als geen ander weet wat 'veranderen' is en op geheel eigen wijze het hoofd biedt aan klimaatverandering.

De Parfum de BoemBoem-fietstochten starten op zaterdag 24 en zondag 25 september om 13.00 uur vanaf het Schouwburgplein. De routes leiden naar locaties in Rotterdam waar op een inspirerende wijze wordt omgegaan met klimaatverandering. Daar ontmoeten we kunstenaars, ontwerpers en performers, die zich met artistieke projecten inzetten voor een duurzame toekomst. Zo bezoeken we een van de meest tot de verbeelding sprekende industriële gebieden van Rotterdam, een plek waar bijna iedereen nieuwsgierig naar is maar waar bijna niemand ooit komt: AVR, de afvalverbrandingsinstallatie in Rotterdam-Zuid. Op deze markante locatie geven Van Reek & Ten Bosch hun visie op de toekomst met een verrassende theaterperformance. We gaan naar binnen bij een net opgeleverd gebouw nabij het Centraal Station, waar we en passent even in de bouwput kijken, waar we kennismaken met de toekomst van het vervoer in Rotterdam. Op het dak van het Holbeinhuis aan de Coolsingel wacht Anouk Nuyens, dramaturge van theatergroep OMSK, ons op. Hier worden we getrakteerd op een act die alles te maken heeft met de voorstelling Les Spectateurs, waarmee OMSK op De Internationale Keuze staat. De route eindigt in Foodlab 2020 van Rotterdamse Oogst. Hier geven allerlei verschillende keukens op hun eigen manier commentaar op onze huidige eetcultuur. Tip: Aansluitend aan Parfum de BoemBoem is Expanding Energy van Davis Freeman te zien in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg: een vierdelige performance waarin Freeman het begrip 'energie' toetst aan verschillende terreinen: wetenschap, politiek, beweging, muziek en voedsel.

Wat is Parfum de BoemBoem?
Sinds 2008 organiseert Parfum de BoemBoem fietsroutes door Rotterdam, die bewoners en bezoekers van Rotterdam verleiden om de veranderingen van de stad mee te beleven. Parfum de BoemBoem sluit meestal aan bij andere festivals, om de dynamiek van de stad vanuit verschillende perspectieven te belichten.

De Internationale Keuze en Imagine 2020
Parfum de BoemBoem organiseert de routes op 24 en 25 september in het kader van Imagine 2020, een project over kunstenaars en klimaatverandering tijdens festival De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. Samen met de Internationale Keuze zoekt Parfum de Boem Boem de toekomst op, langs inspirerende ontmoetingen en visies op de veranderende stedelijkheid van Rotterdam en welke rol duurzaamheid hierin kan spelen.

Datum: 24 en 25 september
Startlocatie: Schouwburgplein, Rotterdam
Starttijdstip: beiden dagen om 13.00 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Prijs: ¤ 9, inclusief gebruik van Rotterdam ByCyclefiets Reserveren: www.rotterdamseschouwburg.nl Achtergrondinformatie: www.deinternationalekeuze.nl , www.imagine2020.eu


---