Topscores voor Diver Solution in BARC Survey 10


LEIDEN, 20111124 -- Leverancier Dimensional Insight en haar Nederlandse distributeur COPE zijn verheugd te melden dat BI-oplossing de Diver Solution het hoogst scoorde in meerdere categorieën van de BARC Survey 10.

Grootste BI-onderzoek ter wereld
De survey van marktanalist BARC werd dit jaar voor de tiende keer gehouden en geldt voor bedrijven als een belangrijke graadmeter bij de keuze voor een BI-oplossing. Met de deelname van rond de 3.000 BI-eindgebruikers is de BARC-Survey het grootste onafhankelijke BI-onderzoek ter wereld.

Topscores voor de Diver Solution
Dimensional Insight nam dit jaar voor de eerste keer deel aan 'The BI Survey' en haalde met de Diver Solution topscores in meerdere categorieën. De Diver Solution was nummer 1 voor kwaliteit, overall prestaties, snelheid en toepasbaarheid. Gebruikers prezen met name het grote gebruikersgemak van de Diver Solution en de mogelijkheid om eenvoudig zeer grote hoeveelheden en complexe data te verwerken.

Business Benefits Index
Van grote betekenis is het feit dat de Diver Solution zeer hoog scoort op de Business Benefits Index van BARC. Het specialistenpanel van BARC beschouwt de Business Benefits Index als het belangrijkste onderdeel binnen de survey, omdat deze index aangeeft in hoeverre organisaties daadwerkelijk resultaten boeken met hun BI toepassing.

Tevreden gebruikers
Gebruikers van de Diver Solution blijken erg tevreden over de mogelijkheid de kwaliteit van hun data te verbeteren en meer uit hun data te halen. Ook hadden zij van alle BI-gebruikers de minste klachten over de kwaliteit van het product. De leverancier van de Diver Solution geeft volgens het onderzoek ook de beste verkoopondersteuning. Vooral het snelle implementatieproces en een desgewenste ‘proof of concept’ worden zeer gewaardeerd.

Thomas van Praag, algemeen directeur van COPE in Nederland over de resultaten: "COPE is uiteraard heel trots op de hoge scores in BARC Survey 10. Het feit dat we ook in dit marktonderzoek op verschillende onderdelen door klanten weer als beste worden gewaardeerd bevestigt onze opvatting dat het succes van werken met een Business Intelligence pakket voor een klant valt of staat met de support die de leverancier biedt.”

Over de Diver Solution
De Diver Solution is een krachtige en volledige Business Intelligence oplossing, die organisatiebreed kan worden ingezet. De Diver Solution integreert en verwerkt data uit verschillende afdelingen binnen een bedrijf en kan rapportages vanuit vele invalshoeken genereren. In tegenstelling tot veel andere BI oplossingen is voor het gebruik van de Diver Solution geen gespecialiseerde IT kennis nodig. De tools van de Diver Solution zijn gebruiksvriendelijk en intuïtief waardoor eindgebruikers veel zelfstandigheid geboden kan worden.

De Diver Solution maakt een sterke opmars in Nederland. De Business Intelligence suite wordt ondermeer op grote schaal toegepast voor het ontsluiten en rapporteren van complexe data in de gezondheidszorg, het openbaar vervoer, parkeerbranche, transport en logistiek en bij banken en verzekeraars. In 2010 is de Nederlandse distributeur COPE officieel samengegaan met Dimensional Insight.