Belgische Federale Overheid


* Juvenes translatores, een Europese vertaalwedstrijd voor jongeren

Juvenes translatores, een Europese vertaalwedstrijd voor jongeren

Datum: 07 september 2011

'Juvenes translatores' is een Europese wedstrijd georganiseerd door het directoraat-generaal Vertaling (DGT) van de Europese Commissie voor vertalers in spe. De wedstrijd vindt plaats op 24 november 2011. Alle leerlingen van scholen uit de hele Europese Unie die geboren zijn in 1994 kunnen er laten zien hoe goed ze kunnen vertalen. De Europese Commissie organiseert deze wedstrijd om het gebruik van vreemde talen in Europa en de kunst van het vertalen te promoten.

Inschrijven voor 20 oktober 2011

Alle secundaire onderwijsinstellingen kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd vóór 20 oktober 2011 Externe link . Het aantal deelnemers is beperkt. Via loting wordt bepaald welke van de ingeschreven scholen mogen deelnemen.

De geselecteerde scholen moeten dan uiterlijk op 16 november 2011 de namen opgeven van maximaal vijf deelnemende leerlingen (en één invaller) en de talencombinatie die zij voor de wedstrijd gekozen hebben. De leerlingen mogen vrij kiezen uit alle combinaties van de 23 officiële EU-talen Externe link .

De te vertalen teksten hebben dit keer betrekking op het thema vrijwilligerswerk, omdat 2011 het Europese jaar van het vrijwilligerswerk Externe link is. Professionele vertalers van de Europese Commissie zullen de vertalingen beoordelen. De winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking, die in maart 2012 in Brussel plaatsvindt in aanwezigheid van de EU-commissaris voor meertaligheid.

Meer informatie over 'Juvenes Translatores 2011' vindt u op de website van de Europese Commissie. Externe link

'Juvenes Translatores' op Facebook Externe link