Universiteit Twente

Studium Generale: Cursus Architectuur

24 november 2011 Tijd: 19:30 - 21:00

De campus van de UT is een architectuurlaboratorium waar heel verschillende bouwstijlen naast elkaar te vinden zijn. Zo staan er op de campus grote strenge gebouwen die boven het groen uit torenen en knusse gezellige gebouwtjes die juist helemaal opgaan in de omgeving.

Deze cursus gaat in de op de achterliggende ideeën. Aan de hand van zeven architectonische thema's - situering, route, ruimte, plek, façade, detail en licht - worden de gebouwen op de campus precies geanalyseerd. Naast lokale helden als Blom, Van Tijen en Herman Haan komen ook beroemdheden uit de architectuurgeschiedenis zoals Le Corbusier, Mies van der Rohe en Rietveld ter sprake.

Donderdagavond 24 november - Situering, route en ruimte Donderdagavond 1 december - Plek, façade, detail en licht

Deze cursus wordt verzorgd door ir. Peter Timmerman¸ hoofd Studium Generale en architectuurliefhebber. Zijn boek Architectuur met een grote A. Universiteit Twente verschijnt in oktober 2011.

Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.

Aanmelden voor deze cursus is nodig en kan via sg.info@gw.utwente.nl of via 053-4893321. De kosten voor de cursus bedragen EUR 20,- (studenten) of EUR 25, - (niet-studenten). Het boek is bij de prijs inbegrepen.

Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.