Ingezonden persbericht


YEVGUENI KLOPT MET 'WELKENRAEDT' OP DE POORTEN VAN NEDERLAND!

Als het klopt dat goud in deze barre economische tijden de enige zekerheid is, dan hoeven ze zich bij Yevgueni geen zorgen te maken. De heren hebben immers met de release van de afgelopen drie albums in Vlaanderen maar liefst drie gouden plakken op hun naam geschreven. Inmiddels is daar nu ook album nummer vier, 'Welkenraedt', dat vanaf 24 november in Nederland is te verkrijgen. Ook dit keer gaat Yevgueni voor goud, bijgestaan door een nieuwe 'coach'; producer / muzikant Stef Kamil Carlens (Zita Swoon).

'Welkenraedt' bevat elf levensverhalen van de hand van zanger en songschrijver Klaas Delrue, die door velen wordt geplaatst binnen het illustere rijtje van Vlaams / Nederlandse helden als Raymond van het Groenewoud en Bram Vermeulen. Het nieuwe album staat daarnaast in het teken van een aantal bijzondere samenwerkingen. Zo worden op het openingsnummer en eerste single 'Propere Ruiten' de krachten gebundeld met Sarah Bettens (K's Choice), draagt Jon Birdsong (Beck, Beth Orton) muzikaal bij aan een lied over de eenzaamheid van een sneeuwman en bekleedt de rokerige stem van de Vlaamse kleinkunstmuzikant Jan de Wilde de klanken van een vertaalde Eels cover 'Zalige Zot' (Beautiful freak). En uiteraard laat ook Stef Kamil zelf van zich horen.

'Welkenraedt' klinkt veelzijdiger en spannender dan de vorige drie albums van Yevgueni. De Vlaamse media bestempelt deze vierde langspeler dan ook als een 'vier sterren album' met een muzikale knipoog naar Bright Eyes, The Cure en Damon Albarn. Vlaanderen is wederom gevallen voor de charmes van de muzikale Belgen.. hoog tijd voor Yevgueni om weer eens op de poorten van Nederland te kloppen!

Yevgueni, u weet wel, die band met de moeilijke naam.. maar schone liedjes | Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. De band heeft inmiddels vier albums op haar naam; Kannibaal, Aan de Arbeid en We Zijn Hier Nu Toch en dus het nieuwe Welkenraedt. De kracht van de muziek van Yevgueni zit hem in de sterke teksten en Nederlandstalige zang, verpakt in een 'jas' van kleinkunst, pop, singer-songwriter en hier en daar een klank die klinkt naar indie-rock | www.yevgueni.be

Voor Nederland is Yevgueni zeker geen onbekende; zo was de media lovend over de eerdere albums en werd er opgetreden met Marike Jager. Tegenwoordig deelt Yevgueni in ons land, als support, het podium met Racoon en vice versa In Vlaanderen. Dit als onderdeel van een bijzonder uitwisselingsproject. Daarnaast heeft Mojo Theater de Vlamingen omarmd en wordt er voorzichtig gedacht aan de opzet van een theatertour.

Kijk en luister naar Yevgueni: 'Propere ruiten' met Sarah Bettens http://youtu.be/gd1v1NEjSPE

Kijk en luister naar Yevgueni: ' Propere ruiten' live @ Villa Vanthilt http://youtu.be/bdktoZlWg3Y

----------

Vlaanderen over Yevgueni's 'Welkenraedt';

De Standaard: "kwaliteitswerk en veel geloof in eigen kunnen (****)".

De Morgen: "Op 'Welkenraedt' wordt het potentieel van de drie vorige albums bijgevolg helemaal ingelost. Yevgueni blijkt - vergeef ons het lelijke woord -volwassen geworden. Maar het kleine hartje en de verwondering zijn godzijdank gebleven (****)".

Metro: "Een album vol Nederlandstalige parels".

P-magazine: "Delrue en de zijnen hebben het zichzelf zo goed als onmogelijk gemaakt om het ooit nog beter te doen (*****)."

Cutting Edge: "Welkenraedt' is zo'n klein ding des levens. Zo eentje die je leven op geniepige wijze dat tikkeltje beter maakt, haast onherkenbaar maar toch aanwezig. Denkend aan in koffie roeren, een lege vulpen of ezelsoren aan je favoriete boek weet Yevgueni de heerlijkheid in die dingen naar boven te brengen."

----------

Yevgueni live in Nederland:

Yevgueni supports Racoon
15.10.2011 | Gebouw T | Bergen op Zoom

Yevgueni supports Racoon
21.10.2011 | Tivoli | Utrecht

Yevgueni live @ Acoustic Alley
23.10.2011 | Den Haag

----------

Noot voor redactie |

Ingezonden persbericht