Ingezonden persbericht




De Club verhuist van Eindhoven naar Utrecht

'Fight Club anno 2011' zeven maal te bezoeken in de Domstad

Utrecht, 2 november 2011 - Na een prachtig Eindhovens en Amsterdams avontuur organiseert de Club, het veelbesproken initiatief van Stichting Nieuwe Helden, vanaf 24 november zeven avonden in de loodsen van NUtrecht, een kersverse en ruwe locatie vlakbij het centrum van Utrecht.

De Club is een beweging die geïnspireerd is op het boek en de film Fight Club uit de jaren '90. Onder leiding van regisseur en bedenker Lucas de Man heeft de Club de afgelopen maanden in Roest in Amsterdam en The Building in Eindhoven clubavonden georganiseerd voor aspirant-leden. Lucas: "Na alle positieve reacties op de theatervoorstelling die we in 2010 gespeeld hebben, besloten we al gauw dat er een vervolg op 'de Club' moest komen. Ik wilde vooral verder, en juist veel meer zijn dan alleen een voorstelling waar mensen een avondje naartoe gaan. Een soort Fight Club anno 2011, maar dan net even anders."

Inmiddels zijn er al bijna 1000 mensen die zich de afgelopen tijd aan hebben gesloten bij de Club. Er is daarnaast een besloten internetplatform opgericht, waar Clubleden met elkaar kunnen discussiëren, plannen kunnen smeden of initiatieven op kunnen starten. Samen met al deze nieuwe leden wil De Club de anonimiteit van de openbare ruimte zoals die vandaag de dag is, doorbreken en van de samenleving meer een 'samen-leving' maken. Als persoon of als Clublid ben je dan bereid om over te gaan tot actie, om jouw bijdrage hieraan waar te maken op een manier door voor jou goed voelt. Een van de kernvragen tijdens de Clubavonden is dan ook 'Waar vecht jij voor?'. Dat doen ze onder andere door acties te organiseren die problemen aankaarten, zwakheden laten zien of juist een positieve energie op hun omgeving hebben. Een van die eerder opgezette acties waren de 10 minuten feestjes op plekken die wel een feestje konden gebruiken. Een andere actie van de Club, bejaarden op bushokjes, heeft in Amsterdam en Eindhoven een hoop stof op doen waaien, vooral omdat het pijnlijk was te zien hoe weinig voorbijgangers de oude dames te hulp kwamen schieten. In de weken voor aanvang van de Utrechtse Clubavonden worden ook acties georganiseerd. Welke dat precies worden is nog onduidelijk, maar dat ze op welke manier dan ook iets gaan toevoegen aan de maatschappij, dat staat buiten kijf.

Vanaf donderdag 24 november zijn nieuwsgierigen meer dan welkom op een van de Clubavonden. Kaarten voor een Clubavond zijn te koop via de website en Facebookpagina van De Club en kosten ¤ 15,00 per stuk. Als je als bezoeker een Clubavond hebt bijgewoond en ook lid bent geworden, dan mag je altijd terugkomen naar andere Clubavonden. Dat geldt uiteraard ook voor leden die zich in Amsterdam of Eindhoven bij de Club hebben aangesloten. Uiteindelijk is het aan jou.

----------



Ingezonden persbericht