Grootste cadeau van Nederland in Rotterdam


Veel ondernemers onbekend met aflopend fiscaal voordeel

ROTTERDAM, 20111124 -- In de vroege ochtend van 24 november is op het Schouwburgplein in Rotterdam een enorm cadeau geplaatst. Het cadeau kreeg grote belangstelling van nietsvermoedende passanten. De schenker bleek de Kamer van Koophandel. Een QR-code op het cadeau, ‘Pakje Voordeel’ genaamd, attendeert ondernemers op het fiscaal voordeel dat zij nog dit jaar kunnen behalen door onder meer te profiteren van de aflopende crisismaatregel van de overheid om investeringen nog dit jaar versneld af te schrijven.

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel dat op vrijdag 25 november wordt gepubliceerd, blijkt dat veel ondernemers onbekend zijn met de mogelijkheid om dit jaar nog fiscale voordelen te behalen. Dit geldt in het bijzonder voor de crisismaatregel van de overheid die in 2009 werd genomen om investeringen versneld af te kunnen schrijven. Het cadeau omvat 10 fiscale tips waarmee ondernemers in deze cadeaumaand zelf hun voordeel kunnen doen.

De Kamer van Koophandel inventariseerde wat ondernemers in 2011 nog kunnen doen om gebruik te maken van fiscale voordelen die nu nog bestaan. Martijn Sobels, C-ZICHT Communicatie B.V.: “Het gaat er fiscaal gezien voor mij als ondernemer in 2012 heel anders uitzien. Zo wordt de versnelde willekeurige afschrijving afgeschaft. Nu kan ik nog 50% van een investering aftrekken van de winst. Dat scheelt behoorlijk in mijn aanslag over 2011.”