IKON

P E R S B E R I C H T

Inschrijving Webfish Awards 2011 goed op gang

Tientallen christelijke websites dingen inmiddels mee in de strijd om de Webfish Awards 2011. Inzenden is nog mogelijk tot en met 31 oktober. De Webfish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste christelijke sites in het Nederlandse taalgebied. Er zijn dit jaar in drie categorieën prijzen te winnen. Naast de twee bestaande categorieën 'websites van plaatselijke kerken en parochies' en 'overige christelijke sites' is er dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor een particulier initiatief dat het christelijk geloof via sociale media (zoals Facebook, YouTube en Twitter) onder de aandacht brengt.

In de bestaande twee categorieën zijn een gouden, zilveren en bronzen Webfish te winnen. In de categorie sociale media wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt. De inschrijvingstermijn loopt tot maandag 31 oktober 2011. Een kritische, interdisciplinaire jury onder leiding van Eric van den Berg (Isidorusweb) beoordeelt de binnengekomen resultaten. Ook het publiek kan de sites beoordelen door een stem uit te brengen. De publieksstem weegt in het eindoordeel mee als één jurystem. De prijsuitreiking vindt plaats in de Boothzaal van de Bibliotheek van Universiteit Utrecht (De Uithof), op 24 november van 15 - 17 uur.

Webfish Awards 2011 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Isidorusweb, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Via de satirische website Goedgelovig.nl vindt gelijktijdig een verkiezing plaats van de Mockfish Awards, prijzen voor de slechtste christelijke websites. Twee winnaars krijgen een cursus Kerk en Internet van ISI Media aangeboden.

Op de website www.webfishawards.nl is meer informatie te vinden en kunnen inzendingen worden aangemeld.

Hilversum, 6 oktober 2011