Ingezonden persbericht


Dinsdag 08 november 2011

Wie heeft het meest innovatieve idee voor de zorg? Genomineerden iZovator Award zijn bekend!

Op donderdag 24 november vindt voor de 3e keer de uitreiking plaats van de iZovator Award. iZovator is zeer verheugd dat tijdens de uitreiking prof. Misa DžoljiIJ (lid Raad van Bestuur AMC) komt spreken over innovatie in het AMC en nieuwe technologieën.

Uit alle inzendingen zijn er 5 finalisten genomineerd die strijden voor een deskundige jury om het meest innovatieve idee voor de zorg.

Correct Card, studenten HU
De "Correct Card" is een touchscreen die bevestigd is op winkelwagens in de supermarkt. Het helpt de consument om keuzes te maken voor gezonde producten. Ook biedt de "Correct Card" hulp voor consumenten die een dieet hebben ten gevolge van een ziekte of allergie. EF Dental Care, Esther Fleuren
TOEVA tandpasta helpt je beter te leren poetsen door de combinatie van tandpasta en plakverklikker. Centrum voor nazorg, Stichting Viore
Een 'huis', een vrije plek, voor mensen die kanker hebben (gehad) en behoefte hebben aan lotgenoten contact, voorlichting en psycho-sociale zorg. Empowerment in een warme omgeving. Vinni, Femke van Droogen
"Vinni" is een mobiele applicatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om dagelijks hun mening te uiten. Figure Running, Willempje Vrins en Leonieke Verhoog "Figure Running", een nieuwe sport die mobiele technologie, game principes en sociale netwerken combineert. Deze toepassing motiveert mensen een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vol te houden.

Naast de eer ontvangt de winnaar een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen. Daarnaast wordt er veel exposure geboden via het netwerk van iZovator gedurende een jaar en kan de winnaar begeleiding krijgen indien gewenst.

De jury
De jury bestaat uit Bart Peletier (Health Innovation Fund), René Hup (bestuurder van de Amaris Zorggroep), Jeroen Crasborn (directeur strategie van Agis), Huub Nijhuis (directievoorzitter van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen) en Gaston Crolla (manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland).

Uitreiking iZovator Award
De uitreiking is op donderdag 24 november van 15.00-18.00 uur en vindt plaats bij het ROC College Hilversum, Arena 301 in Hilversum.

Voorlopig programma iZovator Award

Prof. Misa DžoljiIJ
14.30 - 15.00 uur:ontvangst deelnemers met koffie en thee in de foyer 15.00 - 15.10 uur:opening door Yolanda Gagliardi, directeur iZovator 15.10 - 15.30 uur: gastspreker prof. Misa DžoljiIJ (lid Raad van Bestuur AMC) over innovatie in het AMC en nieuwe technologieën 15.30 - 15.50 uur: Start iZovator Award; eerste 2 pitches genomineerden 15.50 - 16.00 uur: korte pauze
16.00 - 16.45 uur: vervolg iZovator Award; 3 pitches genomineerden 16.45 - 16.55 uur: beraad jury
16.45 - 16.55 uur: kort interview met Jan Renders (Small Bite, winnaar iZovator Award 2010) 16.55 - 17.00 uur: uitreiking prijs door jury voorzitter Bart Peletier (Health Innovation Fund) 17.00 - 18.00 uur: borrel en mogelijkheid om te netwerken

Bijwonen
Wilt u bij de uitreiking van de iZovator Award aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden via de website van iZovator. Deelname is gratis, u dient alleen lid te zijn van het iZovator netwerk (eveneens kosteloos).

Sponsoren
De iZovator Award wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, Rabobank Hilversum Vecht en Plassen en Health Innovation Fund.

Noot voor redactie,