Gemeente Cromstrijen


Historie in de Bibliotheek: de Ambachtsheerlijkheid vroeger en nu (10-11-2011)

Iedere Numansdorper is opgegroeid met de ambachtsheerlijkheid. Sinds mensenheugenis was het de spil van de boerengemeenschap. En toch ook jarenlang voor de bewoners van Cromstrijen verboden terrein: de ambachtsheerlijkheid.

Wat werd er verbouwd, hoe woonden en werkten de boeren? En wat groeit er van oudsher eigenlijk in de Hoeksche Waard? Oud-opzichter Dick Holster vertelt welke gewassen het meest geschikt waren om te telen op de harde kleigrond in de Hoeksche Waard. Zoals bijvoorbeeld vlas en alfalfa. Een verrassend en inspirerend inkijkje in de ambachtsheerlijkheid, precies zoals het was.

Historie is dichterbij dan u denkt. In de bibliotheek is er voor jong en oud van alles te vinden over geschiedenis. Leesboeken en informatieve boeken over wereldgeschiedenis, de geschiedenis van Nederland en de geschiedenis van de Hoeksche Waard. Maar ook filmpjes, foto's en activiteiten rondom lokaal erfgoed. Want geschiedenis kan ook in uw eigen woonplaats zijn!

De activiteit vindt plaats op 24 november en start om 19.30 uur. Toegang is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden. Aanmelden kan via www.debhw.nl of gewoon aan de balie in de bibliotheek.