Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 10 NOVEMBER 2011.

SLAA en Melkweg Theater presenteren:

5kwarts: Ivo Victoria en Rob Waumans
Melkweg Theater, 24 november, 20.30 uur

met o.m. P.F. Thomèse, Arie Boomsma, Renske De Greef, Dazzled Kid en vele anderen!

In de tweede aflevering van de SLAA-serie 5kwarts onder de titel 'Geen paniek. Er is bier.' proberen auteurs Rob Waumans en Ivo Victoria het Nederlandse volk tot kalmte te manen door middel van voordracht, film, visuals, muziek en wetenschap. Met de hulp van een indrukwekkende lijst gasten wagen zij een dappere poging de boel bij elkaar te houden.

2012 staat voor de deur en we weten allemaal wat dat betekent: de ondergang. De angst regeert. Het geloof is verdwenen.
Maar juist nu is het zaak de rust te bewaren.

Rob Waumans (debuut: Als je de stad binnen rijdt / Contact) en Ivo Victoria (nieuwe roman: Gelukkig zijn we machteloos / Anthos) proberen samen met hun gasten het publiek met voordracht, muziek, film en wetenschap duidelijk te maken dat zij zich bij alles door angst laten leiden; we worden bang gemaakt door de media, door politici en misschien nog wel het meest door onszelf.

Auteurs Elke Geurts, Maartje Wortel en Ivo Victoria (met Dazzled Kid) weten als geen ander angst te beschrijven en bijna voelbaar te maken.

Wetenschapper Reinoud de Jongh vertelt hoe angst werkt.

Rob Waumans (met gitarist Bertram Mourits), Volkskrantcolumnist Peter Middendorp, Arie Boomsma (vorige weekgedebuteerd met zijn roman Relishow) en P.F. Thomése proberen de toeschouwer weer een slinger in de vrolijke richting te geven.

Verdeeld over de 5 kwartier zullen tekeningen van de Vlaamse illustratrice Eva Mouton worden getoond op het scherm. NRC.next columniste Renske de Greef en Rob Waumans zorgen voor een angstwekkend verrassende afsluiter.

Een avond vol verrassing en angst én bijpassende geruststellende gedachten.

Kaarten kosten 10,- euro en zijn te koop via Ticketservice, AUB Ticketshop (Leidseplein), Concerto (Utrechtsestraat), Fame (Kalverstraat), Pico Records (Bijlmerplein), Rush Hour (Spuistraat), Free Record Shops en Plato-winkels verspreid over het hele land, en de Melkweg.

---------------------------------------