Ingezonden persbericht


SMART Project Space

Programma SMART Cinema Do 24 t/m Wo 30 november

Do. Zo. Ma. Wo. 21:30
The Tree of Life
VS 2011, 138 min. Engels gesproken
Regie: Terrence Malick
Terrence Malick' s poëtisch overweldigende magnum epos met zinderende montage over de zin en de tweestrijd van het leven en een fabelachtige rol van Brad Pitt en Sean Penn; voor zowel echte cinefielen als mensen die gewoon een echt goede film willen zien een lust voor oog en oor.

Dag. (beh Za. Di.) 17:45; Di. 19:45
Small Town Murder Songs
CA 2010, 75 min. Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling Regie: Ed Gass-Donnelly
Een kleine mennonietengemeenschap wordt opgeschrikt door de vondst van een lijk. Wie is deze vrouw en wie heeft haar vermoord? Lokale politiechef Walter, die zelden meer doet dan snelheidsboetes uitschrijven, leidt de zaak. Het vinden van de dader raakt steeds verder op de achtergrond als Walter wordt geconfronteerd met zijn eigen gewelddadige verleden en gaat op zoek naar verlossing.

Dag. (beh Za. Di.) 19:45 21:45; Di. 21:30
Rabat
NL 2010, 105 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld Regie: Jim Taihuttu, Victor Ponten
De debuutfilm van Habbekrats-oprichters Jim Taihuttu en Victor Ponten, een roadmovie waarin de vriendschap van drie vrienden tijdens een reis in oude taxi van Amsterdam naar Rabat wordt getest. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.

Dag. (beh Za.) 17:30; ook Do. Zo. Ma. Wo. 19:30
El Bulli - Cooking in Progress
D 2010, 108 min. Spaans gesproken, Ned. ondertiteld Regie: Gereon Wetzel
De stijl van topkok Ferran Adrià - volgens velen de beste, meest vernieuwende en meest gestoorde chef ter wereld - is avant-garde en experimenteel. Zijn restaurant El Bulli is zes maanden per jaar gesloten terwijl hij met een team van experts zijn volgende 30-gangen menu samenstelt. Een zeldzame blik in in het gastronomisch laboratorium van topkok Ferran Adrià.

Zo. 15:15 (Tickets: ¤ 3,00 | Student/65+ ¤ 2,50) The Monster of Nix
NL 2011, 30 min. Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling Regie: Rosto A.D.
The Monster Of Nix is een duistere animatiemusical over de tienjarige Willy die terechtkomt in het dorpje Nix, dat bedreigd wordt door een alles verslindend monster. Willy gaat de strijd aan met het wezen en komt in een bizar universum terecht waar griezelverhalen in eieren worden bewaard.

Za. Wo. 15:00
Orla de Kikkerslikker
DK 2011, 80 min. Nederlands gesproken
Regie: Peter Dodd
Humoristische Deense animatiefilm waarin de dappere Victor het opneemt tegen de pestkop uit de buurt, Orla de Kikkerslikker.

Zo. 15:00
De Geheime Tuin
VS 1993, 101 min. Nederlands gesproken
Regie: Agnieszka Holland
De klassieke vertelling van het Britse meisje Mary dat haar ouders verliest in India en bij haar oom in Engeland gaat wonen op een omvangrijk landgoed waar ze een vergeten, magische tuin ontdekt.

Za. Wo. 15:15
De Grote Vriendelijke Reus
GB 1989, 92 min. Nederlands gesproken
Regie: Brian Cosgrove
De verfilming van Roald Dahl's De Grote Vriendelijke Reus waarin het meisje Sofie met hulp van de koningin een stokje probeert te steken kijken of het haar lukt de slechte reuzen te stoppen.