Ingezonden persbericht


22 november 2011
De Ideale(n) Nachtmis

Urban Myth en de Stadsschouwburg Amsterdam presenteren:

De Ideale(n) Nachtmis,
de nachtmis samen met Steve, Amy en Osama
Kerstavond, zaterdag 24 december 2011
Stadsschouwburg Amsterdam, aanvang 22.00, Grote Zaal

Heb jij nog een ideaal? Waarvoor ga jij vandaag de dag de straat op om een ouderwets potje te demonstreren? Of zet jij een tentje op? Kom op Kerstavond inspiratie opdoen tijdens De Ideale(n) Nachtmis in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De Nachtmis van Urban Myth en de Stadsschouwburg is het ideale alternatief voor de traditionele Kerstavond. Ook wij vieren deze gewijde avond met een priester, een preek, een collecte en overdenken we het afgelopen jaar. Maar dan anders. Wij gooien heilige huisjes omver en delen het brood met Steve Jobs, Osama Bin Laden, Muamar Kadhafi en Amy Winehouse.

Samen met hen en andere illustere gasten vieren we Kerstavond in onze theaterkathedraal met muziek, performances en vrolijke noten die tot nadenken stemmen. Tot in de late uurtjes word je voorzien van een verrassende revue met gepeperde meningen en omstreden overtuigingen.

Tijdens deze derde editie van de Nachtmis laten we ons licht schijnen op wat ons en de wereld in 2011 heeft bewogen. Nu vaste waarden op hun grondvesten schudden en niemand weet wat de toekomst ons te bieden heeft, zijn we bijna ontworteld. Hoe heeft dit zover kunnen komen? Hoe moeten we verder? En bestaan er nog idealen waar wij wat mee kunnen? De Ideale(n) Nachtmis neemt je mee in deze zoektocht en leidt je bezield het nieuwe jaar in.

Wees snel met reserveren want de vorige edities van De Nachtmis waren uitverkocht!

regie Jörgen Tjon a Fong | spel o.a. Wouter van Oord, Raymi Sambo, Margje Wittermans, Joy Wielkens | tekst Robbert van Heuven, Pieter Hilhorst, Jibbe Willems | lichtontwerp Alex Brok | productie Djoere de Jong | publiciteit Maartje Rooker | zakelijke leiding Job Spierings

Urban Myth spot met tradities en theatermores, maar neemt de wereld van haar bezoekers heel serieus. Die wereld vormt het referentiekader van de voorstellingen. Het gezelschap brengt de groten uit de klassieke en de moderne (toneel)literatuur voor het voetlicht, maar manoeuvreert dat licht zo, dat het zowel de acteurs als de toeschouwers in de ogen schijnt. www.urbanmyth.nl, info@urbanmyth.nl

De Nachtmis is een Expanding Theatre-programma van de Stadsschouwburg Amsterdam. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit, verkent de grenzen van het theater en haalt de politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

Noot voor redactie,