Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 23 november 2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, standplaatsvergunningen, exploitatievergunningen, gehandicaptenparkeerplaatsen en een beschikking uitschrijving uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 8 november 2011

Van Naeltwijcklaan, hoek Nieuwe laan
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen reclamezuil.

Goudenregenstraat 122
Voor de activiteit: bouwen

- dakverhoging.

Datum ontvangst: 10 november 2011

Schermerhoek 523
Voor de activiteit: bouwen

- vlaggenmasten.

Datum ontvangst: 11 november 2011

Wiekslag 752
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Wiekslag 176
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Wiekslag 374
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Kievitlaan 59
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Socratestuin 23
Voor de activiteit: bouwen

- dichtbouwen balkon.

Capelseweg 31
Voor de activiteit: bouwen

- kleedkamergebouw.

Datum ontvangst: 15 november 2011

Koggerwaard 10 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één conifeer. De boom is te groot geworden voor de tuin. Geen herplantplicht.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum 16 november 2011

Wiekslag 752
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Wiekslag 176
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Wiekslag 374
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Kievitlaan 59
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Slotlaan 107
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voorzijde.

Rivium Boulevard 301
Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- veranderen en verplaatsen reclamezuil.

Hoofdweg 34d
Voor de activiteit: bouwen

- vergroten bedrijfshal.

Koggerwaard 10 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één conifeer. De boom is te groot geworden voor de tuin. Geen herplantplicht.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurt zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

Zorg ervoor dat het bezwaarschrift binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurt.

In het bezwaarschrift zet u: naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Santa Run, Kerstmannen prestatieloop, vrijdag 9 december 2011, start 19.30 uur in de Doormanstraat, Capelle West;
* Kerstmarkt, vrijdag 9 december 2011 van 14.00 uur tot 21.00 uur, aan de onevenzijde van de Kanaalweg op het fiets- en voetpad. Hiervoor is het noodzakelijk dat het fietspad wordt afgesloten en de fietsers moeten oversteken;
* Kerstmarkt, voor buren, medewerkers, ouders en kinderen van het internaat voor schipperskinderen De Meerpaal, plein voor Pastel 94, vrijdag 16 december 2011 van 14.00 uur tot 20.00 uur.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* verkoop van bloemen en planten op de vrijdagen en zaterdagen op de Sibeliusweg, nabij verzorgingstehuis Rijckehove, door R.Kouwen Bloemen, voor het jaar 2012;
* verkoop van turkse snacks op de woensdagen en donderdagen aan het Hollandsch Diep, nabij de fietsenstalling door Mw. K. Ketenci voor het jaar 2012;
* Christengemeente Effata, Evangelisatiebus Naar House, naast gemeentehuis, zaterdag 10 december 2011 van 11.00 uur tot 15.00 uur
* verkoop van turkse snacks op de vrijdagen en zaterdagen aan de Schermerhoek, voor het jaar 2012;
* verkoop en bakken van oliebollen, op vrijdag 30 december 2011 en zaterdag 31 december 2011 op een van de terreinen van Christelijk Gemengd Koor aan de Kerklaan 2 te Capelle aan den IJssel.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:


* Kerstviering voor bewoners Elisabeth Musch erf, zondag 18 december 2011 tussen 16.00 uur en 22.00 uur locatie Elisabeth Musch erf ter hoogte van huisnummer 52.

EXPLOITATIEVERGUNNING VERLEEND AAN

De burgemeester heeft besloten een exploitatievergunning te verlenen aan:

Verzenddatum besluit: 15 november 2011


* Restaurant In den Boekenkast, Stadsplein 3.

* Restaurant De Brasserij, Stadsplein 61.

* Sportcentrum Rivium, Rivium 2e straat 11.

Verzenddatum besluit: 16 november 2011


* Restaurant De Dorsvlegel, 's-Gravenweg 178.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van het besluit (verzenddatum), kunt u bij de burgemeester bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 14 november 2011 (datum besluit 14 november 2011)


* kentekennummer 89-FJ-ZV, Lakenhal 12.

Bovengenoemd besluit en de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 16 november 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters Geboortedatum Adres


* Enser, J.P. - 08-05-1976 - Ets 5

* Simson, W.M. - 27-02-1986 - Doormanplein 28 A
* Van Hoeven, C.W.D. - 30-06-1993 - Boeroestraat 5

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.