Ingezonden persbericht


Accountancyplatform IBEO van start

~ IBEO.nl is een gestandaardiseerde financiële dienst voor het klein bedrijf ~

Amsterdam, 24 november 2011 - Sjoerd Heijmans (26) en Geert Leijen (27) lanceren vandaag een nieuw accountancyplatform onder de naam IBEO (Ik Ben Een Ondernemer). Voor één vast bedrag per maand biedt IBEO het klein bedrijf geavanceerde software voor een goede financiële administratie en een persoonlijke coach die de onderneming begeleidt.

Op de online werkomgeving van IBEO kan de ondernemer terecht voor alle administratieve handelingen, daarnaast heeft de ondernemer de beschikking over een eenvoudig en overzichtelijk dashboard. In dit dashboard overziet en beheert de ondernemer de financiële situatie van zijn bedrijf. Zo kan via het dashboard de salarisadministratie uitgevoerd worden en kunnen digitale facturen verzonden worden. De persoonlijke coach bezoekt gedurende het jaar meerdere malen de onderneming om de financiële situatie van het bedrijf te bespreken.

Oprichter Geert Leijen: "Accountancy en administratie is de laatste jaren in sneltreinvaart geautomatiseerd. Alleen de verantwoordelijke dienstverleners zijn hier zelf helemaal niet in mee gegaan. Wanneer dit wel is gebeurd, heeft dit niet tot kostenbesparing geleid voor klanten. Grote en middelgrote accountancy organisaties zitten nu eenmaal met een kostenstructuur die niet meer past bij dit soort dienstverlening en met IBEO kunnen wij die het klein bedrijf wel bieden."

De gebruiker van IBEO betaalt maandelijks één vast bedrag voor het gebruik van de software, salarisverwerking, belastingaangiftes (OB, IB, VPB, LB), jaarrapportages en een persoonlijke coach.

"Wij merkten dat veel ondernemers in Nederland het uurtje-factuurtje model hekelen. Dit en de haast onbeperkte mogelijkheden die online tools tegenwoordig bieden, brachten ons op het idee om IBEO te starten", zegt Heijmans.

In eerste instantie zal IBEO zelf de administratie dienst aanbieden maar al heel snel zal een franchise model gelanceerd worden. IBEO zal dan verantwoordelijk zijn voor de automatisering, marketing en sales. Zelfstandig ondernemers kunnen vervolgens die dienst verlenen aan de eindgebruiker.

Een video over IBEO is beschikbaar via: http://bit.ly/IBEOpress




Ingezonden persbericht