Unie van Waterschappen

Donderdag, 24. November 2011

Marga Kool beëdigd door Commissaris van de Koningin

Dinsdag 29 november beëdigt Commissaris van de Koningin van Drenthe Jacques Tichelaar, in het waterschapshuis in Meppel, Marga Kool in aanwezigheid van het Algemeen Bestuur als dijkgraaf van Reest en Wieden. De beëdiging vindt plaats om 16.30 uur.

Op voordracht van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, de heer J. Atsma, is mevrouw M.M. Kool (15-8-1949) uit Linde bij Koninklijk Besluit van 9 september 2011 herbenoemd als dijkgraaf van het waterschap Reest en Wieden. De herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar, vanaf 1 januari 2012.

Derde periode

Marga Kool startte als dijkgraaf in 2000 bij Reest en Wieden. Zij heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Voordat ze dijkgraaf werd, was Marga Kool hoofd van een kleuterschool en lerares Nederlands. Tussen 1991 en 1999 gedeputeerde van milieu en cultuur voor D66. Ze was tien jaar gemeenteraadslid voor D66 in Zuidwolde en vijf jaar lid van de Provinciale Staten van Drenthe. Daarnaast bekleedt en bekleedde Marga Kool tal van bestuurlijke functies op het gebied van (streek)taal, milieu en cultuur. Als schrijfster is zij vooral bekend vanwege haar werk in het Drents, maar ze publiceert ook in het Nederlands.