Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk    |
De politie heeft woensdag 23 november een 36-jarige man aangehouden in Zutphen voor het bezitten van illegaal vuurwerk. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.

De politie kreeg rond 16.30 uur een melding dat een man illegaal vuurwerk zou verkopen op het station in Zutphen. Agenten kwamen ter plaatse en controleerden de verdachte, waaruit bleek dat de man een hoeveelheid illegaal vuurwerk bij zich had. De verdachte ontkende het vuurwerk te willen verkopen. De man, een 36-jarige man uit Brummen, werd aangehouden voor het bezitten van illegaal vuurwerk. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011165158

|     |Zutphen - Bejaarde vrouw bestolen na babbeltruc           |
De politie onderzoekt twee meldingen van bejaarde vrouwen die in Zutphen door twee jongeren zijn bestolen na een babbeltruc. Het tweetal wist met een smoesje binnen te komen, waarna zij er met geld vandoor gingen.

De politie heeft deze week twee meldingen gekregen van oudere vrouwen die door een een diefstal waren benadeeld. Dit gebeurde aan de Geweldigershoek en de Dieserstraat. In beide gevallen kwamen er twee jongeren op bezoek die planten wilden verkopen voor school. Een meisje vroeg of zij ook even naar het toilet mocht en men liet de twee naar binnen. Daarna zijn de twee, een jongen met een paardenstaart en een meisje, er weer vandoor gegaan. Later werd ontdekt, dat er geld was gestolen. De politie waarschuwt regelmatig voor verkopers aan de deur en adviseert om met (groot)ouders te praten en te informeren over dit soort babbeltrucs.

2011165183

|     |Brummen - Geld weg bij woninginbraak                      |
Op dinsdag 23 november is er ingebroken bij een woning aan de Nachtegaalstraat in Brummen. Bij de inbraak werd ondermeer geld gestolen.

Een bewoner ontdekte de inbraak rond 18.00 uur bij thuiskomst. De hele woning was doorzocht en bij controle bleek dat er ondermeer geld en sleutels waren gestolen. Er werd niemand meer in de woning aangetroffen. Hoe men is binnengekomen, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen met 0900-8844.

2011165231

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --