Ingezonden persbericht


november 24, 2011

Gratis bier bestellen bij Bavaria Bierkoerier door bug in App

november 24, 2011

OLDENZAAL 24-11-2011 | De Twentse App ontwikkelaar Blueprint Software heeft een zwak ontdekt in het mobiele besturingssysteem van Apple waardoor er bij veel apps gefraudeerd kan worden. Zo konden diverse spellen gratis gespeeld worden door zelf credits toe te voegen. Bij Bavaria kon er gratis bier besteld worden.

Door zelf de prijs van het bier aan te passen kon Blueprint Software gratis bier bestellen bij de Bavaria bierkoerier. Maar dat was niet alles, de medewerkers van Blueprint Software konden bijvoorbeeld voor 1 spaarpunt kaarten bestellen voor Extrema 2011 of voor een privé optreden van Starko. Ook alle accessoires zoals glazen en een Bavaria tosti ijzer gingen voor 1 spaarpunt over de toonbank. De verwachting is dat er op deze manier met honderden apps gefraudeerd kan worden.

De ontwikkelaar van de App is inmiddels van de bug op de hoogte gesteld. Er is nog geen update beschikbaar, dus u kunt nog altijd gratis bier bestellen met de bierkoerier app. Blueprint heeft aangeboden de ontwikkelaar te helpen met het beter beveiligen van hun app.

­­­­­­­­­­­­­­-

Note voor de redactie :

In de screenshots is te zien dat we 50 kratten bier kunnen bestellen voor 50 euro. Als we op bestellen drukken krijgen we netjes de melding dat de kratten bier binnen 2 uur wordt afgeleverd bij het door ons ingetoetste adres.

Screenshot : http://www.blueprint-software.nl/wp-content/uploads/2011/11/50-kraten-bier.png