Ingezonden persbericht


november 2011

Rob Peetoom opent Academy in Amsterdam

De Rob Peetoom Academy is gisteren officieel verhuisd van Haarlem naar Amsterdam. De opening van de nieuwe Academy en van de eerste Internationale Rob Peetoom Hair Spa in Bali eerder deze maand, werd in het bijzijn van partners, collega's en menig bekend Nederlander in stijl gevierd. De presentatie van de avond werd verzorgd door journaliste en model Beertje van Beers, die al 20 jaar een goede vriendin is van de bekende haar & beauty guru.

Rob Peetoom heeft inmiddels vijftien salons waar ruim 250 stylisten werkzaam zijn. Om ervoor te zorgen dat al zijn salons een consistente hoge kwaliteit bieden had Peetoom de behoefte om zijn eigen opleidingsinstituut te beginnen. In 2004 richtte hij daarom de Rob Peetoom Academy op waar zijn stylisten regelmatig cursussen en workshops volgen.

De cursussen en workshops worden gegeven door de partners van Rob Peetoom die ook functioneren als specialisten en creative directors. Zij ontwerpen coupes, werken mee aan fotoshoots voor modebladen en creëren looks voor fashion shows. Om inspiratie op te doen en hun visies te verbreden reizen zij veel en dragen vervolgens de opgedane kennis over op hun collega's.

De stylisten zijn ingedeeld op grond van training en werkervaring; voor ieder niveau zijn specifieke opleidingselementen ontwikkeld. Zo worden er aan alle leerlingen en junioren met een afgeronde vakopleiding één keer in de drie weken workshops aangeboden waarbij aandacht wordt besteed aan techniek, theorie, het geven van demonstraties en het knippen van modellen.

Afgezien van het stijlen van haar, biedt de Rob Peetoom Academy ook twee make-up cursussen aan:

De Basic cursus: hierin komen alle basis make-uptechnieken aan bod - er wordt geoefend met modellen - en is er ook veel aandacht voor productkennis.

De Advanced cursus: hierin wordt veel aandacht besteed aan de speciale eisen die fotoshoots en fashion shows aan make-up stellen.

Beide cursussen bestaan uit twaalf lessen en worden uiteindelijk afgerond met een examen.

Tijdens de openingsavond van de nieuwe Academy werden de gasten getrakteerd op oogstrelende haarcreaties van Rob Peetoom; geshowd door prachtige modellen, die sierlijk paradeerden over de catwalk. Daarnaast was de avond ook een culinaire verwennerij door heerlijke bites van Restaurant Blauw, het beste Indonesische restaurant van Nederland met vestigingen in Amsterdam en Utrecht. De gerechten werden opgefrist met fruitige cocktails.

Eerder deze maand opende Rob Peetom zijn eerste Hair Spa op het exotische Bali.

Een locatie die uitnodigt tot uitgebreide, weldadige hair en beauty treatments.

Paris Hilton die speciaal overgevlogen was naar Bali om de officiële opening bij te wonen liet op Twitter weten: "I just got my hair & make up done at @RobPeetoom. Such a beautiful spa with amazing stylists. Love it. :)"

Dit event werd medemogelijk gemaakt door: Garuda Indonesia en Restaurant Blauw




Ingezonden persbericht