Citibank organiseert de 13de editie van de Citi Journalistic Excellence Award

24/11/2011 15:20

Citibank Belgium

Brussel, 24 november 2011 - Citibank organiseert in 2012 de 13de editie van de Citi Journalistic Excellence Award, waarmee het Belgische journalisten bekroont als erkenning voor hun verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. De journalisten worden uitgenodigd om een artikel over een economisch of financieel onderwerp in te sturen, dat zal worden geëvalueerd door een heterogene onafhankelijke jury. De namen van de verkozen Nederlandstalige en Franstalige laureaten zullen worden bekendgemaakt in maart 2012.

De jury van deze 13de editie van de Citi Journalistic Excellence Award wordt geleid door Minister van Staat Herman De Croo en bestaat verder uit Prof. Dr. Rudy Aernoudt (Gastprofessor Europese economie aan de universiteit van Nancy en business schools in Brussel en Gent), Jan Bohets (voormalig Senior Writer bij De Standaard), Prof. Dr. Bruno Colmant (lid van de Koninklijke Academie van België en Partner bij Roland Berger Strategy Consultants), Mevr. Marcia De Wachter (Directeur van de Nationale Bank van België) en Pierre Loppe (Hoofdredacteur van La Libre Entreprise).

Bij de evaluatie van de ingezonden artikels wordt gelet op diverse criteria, zoals originaliteit van het onderwerp, schrijfstijl, nieuwe ideeën, analyse van het onderwerp, gebruik van research en interviews, alsook verstaanbaarheid en impact van het artikel.

De laureaten krijgen de kans om een internationaal seminarie voor economische en financiële journalisten bij te wonen aan de gerenommeerde Columbia University (NY, USA), samen met journalisten uit een 20-tal landen. Naast verschillende lezingen over financiële en economische thema's met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen, omvat het programma onder meer een bezoek aan het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.

De Citi Journalistic Excellence Award werd bijna 30 jaar geleden door Citi gelanceerd. De prijs wordt sinds 12 jaar ook in België toegekend.

Inschrijvingen zijn mogelijk tot 13 januari 2012.

#####