Gemeente Sittard-Geleen


Realisatie fietsenstalling Elisabethstraat Geleen in januari

Sittard-Geleen, donderdag 24 november 2011- De realisatie van een fietsenstalling op het parkeerterrein aan de Elisabethstraat in Geleen is uitgesteld tot januari. Het was de bedoeling de stalling voor 1 december te openen.

Op 10 november jl. werd op het parkeerterrein, tijdens voorbereidende werkzaamheden, plaatselijk een lichte bodemverontreiniging aangetroffen. De bodem is op 17 november nogmaals onderzocht en vandaag is gebleken dat er geen nieuwe verontreiniging is aangetroffen. Ook blijkt de aangetroffen verontreiniging geen gevaar op te leveren voor de volksgezondheid en kan de stalling volgens plan worden gerealiseerd.

Het aanvullende onderzoek heeft echter wel tot vertraging in de planning geleid en tot het besluit om de werkzaamheden in januari uit te voeren. Wethouder Peter Geenen wil het parkeerterrein aan de Elisabethstraat niet tijdens de decembermaand afsluiten. Peter Geenen: 'Ik vind het heel vervelend dat we de afgesproken planning niet halen, maar dit extra onderzoek was nodig. Ik heb opdracht gegeven om de fietsenstalling in januari te realiseren omdat ik het belangrijk vind dat er tijdens de decembermaand voldoende parkeergelegenheid is in de Geleense binnenstad. Voor bezoekers aan de stad en voor lokale ondernemers.'

Op het parkeerterrein aan de Elisabethstraat wordt na 1 januari een stalling voor 450 fietsen gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, dan zijn de werkzaamheden in week acht klaar.




Gemeente Sittard-Geleen