Ingezonden persbericht


Marc Lammers in het bestuur van NLcoach

Nieuwegein, 24 november 2011 - Marc Lammers treedt toe tot het bestuur van NLcoach. Hij vervangt hiermee Henk Kraaijenhof, die vanaf de oprichting in 2006 bestuurslid was van NLcoach.

Het voltallige bestuur bestaat daarmee uit de volgende personen: Joop Alberda (voorzitter), Marc Delissen, Cor van der Geest, Robert Eenhoorn, Tjerk Bogtstra en Marc Lammers.

Marc Lammers behaalde grote successen als bondscoach van het Nederlands Dames Hockeyteam. Hij won de Champions Trophy en werd Europees- en Wereldkampioen. Zijn grootste triomf was echter het winnen van het goud tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008. Marc Lammers staat ook bekend om zijn innovatieve werkwijze als coach. Zo werkte hij met een videobril, analyse software, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters en oortelefoontjes.

Alberda: "Wij zien grote potentie in de jongere generatie coaches. Na een eerste fase van NLcoach zijn we daar nu aan toe. Marc Lammers geeft met zijn innovatieve denkwijze nieuwe impulsen aan NLcoach. Marc is een begrip in de sport en het bedrijfsleven en wij zijn dan ook zeer blij dat hij toetreedt tot het bestuur van NLcoach."

Lammers: "Ik vind het heel leuk nu eens vanuit een andere positie een bijdrage te kunnen leveren aan het coachvak in Nederland. NLcoach is actief naar trainer-coaches van alle takken van sport. Ik vind juist de kruisbestuiving tussen coaches van verschillende sporten enorm belangrijk. Trainer-coaches kunnen daar veel van leren. Ik heb dat in ieder geval altijd gedaan."

NLcoach is een kennis- en netwerkorganisatie van, voor en door sportcoaches, die zich inzet om de kwaliteit van trainers en coaches in Nederland op een hoger plan te brengen. Dit gebeurt onder andere door congressen, cursussen en themabijeenkomsten te organiseren op sporttakoverstijgende thema's als mentale begeleiding, teambuilding, talentontwikkeling en fysiek, trainingsleer. Uitgebreide informatie over de activiteiten van NLcoach is te vinden op de website: www.nlcoach.nl