Politie Noord- en Oost Gelderland Op het Meidoornplein in Wezep is woensdagavond 23 november een 76-jarige voetgangster uit die plaats om het leven gekomen toen ze onder een vrachtwagen terecht kwam.

De vrachtwagen, bestuurd door en 41-jarige chauffeur uit Hardinxveld-Giessendam reed na het laden en lossen rond 17.45 uur stapvoets weg bij een supermarkt aan het Meidoornplein. Al na enkele meters bleek een voetgangster onder de vrachtwagen terecht gekomen te zijn. Zij is ter plekke aan haar verwondingen overleden. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat de vrouw vermoedelijk nog voor de vrachtwagen langs heeft willen oversteken. De bestuurder van de vrachtwagen heeft de vrouw niet gezien. De politie maakt een dossier op over de aanrijding en legt dat ter beoordeling voor aan justitie.

Van de chauffeur en diverse omstanders die als eerste ter plaatse waren zijn verklaringen opgenomen. Voor wie dat wilde is Slachtofferhulp ingeschakeld.