IKON

Noorderlichtbreda.nl en Staatgeschreven.nl winnaars Gouden Webfish 2011

De websites Noorderlichtbreda.nl en Staatgeschreven.nl mogen zich vanaf vandaag een jaar lang de beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied noemen. Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Webfish Awards kregen zij een Gouden Webfish in de categorieën Sites van plaatselijke kerken/parochies respectievelijk Overige christelijke sites.

'Buitengewoon fraai en inhoudelijk sterk' is het oordeel van de jury over de met goud bekroonde site van Noorderlicht Breda, een pioniersplek van de protestantse gemeente Breda. 'De site is uitnodigend, ook voor zinzoekers die hun weg nog niet gevonden hebben.' De prijs werd in ontvangst genomen door Janneke Nijboer, de voortrekker van Noorderlicht. Ten aanzien van de andere winnaar van goud, de website Staatgeschreven.nl zegt de jury: 'Het theologenduo Jaap Marinus en Erik Drenth probeert op Staatgeschreven.nl de brug tussen orthodoxe en liberale theologie te bouwen volgens een simpel maar succesvol concept. De inhoud van de site is altijd actueel, evenwichtig, prikkelend en waardevol.'

De Zilveren Webfish ging naar Wittekerk.nl van de Hervormde Gemeente Nieuw-Vennep en Tuimeltekst.nl en het brons naar de Elkz.nl (Lutherse Kerk Zwolle) en Creatov.nl Dit jaar werd voor het eerst een aanmoedigingsprijs sociale media uitgereikt, deze ging naar de facebooksite van de PKN, Facebook.com/ProtestantseKerkinNederland. Een eervolle vermelding ging naar de site Seksueelmisbruik.info. Alle winnaars kregen een fraaie trofee. Daarnaast mogen zij hun website/facebookpagina bij wijze van kwaliteitsstempel voorzien van de door hun gewonnen digitale webvis.

Een kritische, interdisciplinaire jury* onder leiding van Eric van den Berg (Isidorusweb/ISI Media) heeft uit meer dan 100 inzendingen de prijswinnaars geselecteerd. De stem van het publiek telde mee als één jurystem. Webfish Awards 2011 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Isidorusweb, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren.

FOTO'S:
Foto 1 Jurylid Frank Bosman (rechts) met Jaap Marinus en Erik Drenth van Staatgeschreven.nl Fotograaf: Sjoerd Mouissie

www.webfishawards.nl.

Utrecht, 24 november 2011




IKON