Gemeente Breda

Vervangen riool Reeptiend
Op maandag 28 november start Elshout & de Bont uit Waalwijk, in opdracht van de gemeente, met het vervangen van het riool in de Reeptiend. De werkzaamheden gebeuren in fases. Tijdens de werkzaamheden is de Reeptiend afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit wordt met borden omgeleid. Bestemmingsverkeer ervaart mogelijk hinder. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de rioolwerkzaamheden ongeveer vier maanden.

Waarom vervangen

Het riool in de Reeptiend verkeert in slechte staat. De leidingen zijn aangetast, hebben barsten, lekkage of wortelingroei. Daarom wordt het riool vervangen.

Wat gaat er gebeuren

De aannemerbegint maandag 28 november met het opbreken van de bestrating. Waterleidingbedrijf Brabant Water is dan al gestart met het overzetten van de huisaansluitingen. Vervolgens verwijdert de aannemer het oude riool en wordt de nieuwe riolering aangelegd.Brabant Water en de leverancier van gas en elektriciteit, Enexis zijn dan al gestart met het verwijderen en/of vervangen van een aantal kabels en leidingen en brengen nieuwe aan.Nadat het nieuwe riool gelegd, aangesloten en geïnspecteerd is wordt het wegdek in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht.

Fases werkzaamheden

De werkzaamheden gebeuren in drie fases en starten aan de kant van de Mark richting Galderseweg.
Fase 1: van de Mark tot het parkeerterrein van de sportverenigingen. Fase 2: van het parkeerterrein van de sportverenigingen tot het parkeerterrein van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Fase 3: van het parkeerterrein van het CBR tot aan de Galderseweg. De Galderseweg wordt in de avond- en nachtelijke uren aangesloten op het nieuwe riool. Hierover ontvangt u te zijner tijd een Breda bericht.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Reeptiend afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit wordt met borden omgeleid. De werkplekken worden afgezet met een hekwerk. Gemeente, aannemer, Brabant Water en Enexis houden zoveel mogelijk rekening met de toegankelijkheid van de woningen, sportverenigingen en bedrijven. Langs de werkplekken wordt daarom een rijbaan van rijplaten gelegd.

De gemeente vraagt uw medewerking

Het is onvermijdelijk dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden. De gemeente, Brabant Water, Enexis en de aannemer proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip. Als u in het bezit van een auto wilt u deze dan zo parkeren dat u de werkzaamheden niet hindert.
Het huisvuil wordt op de gebruikelijke dagen opgehaald. De gemeente verzoekt u om dit en eventueel grofvuil aan te bieden op een voor de vuilniswagen bereikbare plaats, buiten het werkvak.

Informatie

Voor meer informatie kunt u op werkdagencontact opnemen met de heer G. van Zijl van de Gemeente Breda, telefoonnummer 06 53 81 91 85, e-mailadres gp.van.zijl@breda.nl. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u eveneens informatie inwinnen bij de heer R. Valk van de Gemeente Breda, telefoonnummer 06 30 17 98 24, e-mailadres r.valk@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?