Korps Landelijke Politiediensten

Vier vrachtauto's en autobus betrokken bij ongeval A50

Arnhem, 24-11-2011 o Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft, in samenwerking met de politie Gelderland Midden, naar aanleiding van een ongeval op de A50 ter hoogte van Arnhem een onderzoek ingesteld. Op donderdag 24 november 2011 omstreeks 15.20 uur waren twee vrachtautos, een autobus en nog eens twee vrachtautos betrokken bij het ongeval.

De 43-jarige buschauffeur raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is met lichte verwondingen aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis. De dertien inzittenden van de bus kwamen met de schrik vrij en zijn met vervangend vervoer verder gegaan. Tegen de bestuurder van de achterste vrachtauto, een 47-jarige man uit Warns, is proces-verbaal opgemaakt. Hij raakte gewond aan zijn knie. Of de drie andere chauffeurs hun voertuig tijdig tot stilstand hebben gebracht wordt nog onderzocht. Het ongeval vond plaats op de spitsstrook.

Een vrachtauto, die met technische problemen langzaam op spitsstrook reed, veroorzaakte vermoedelijk een file, waarna in de staart van de file de aanrijding ontstond. Deze vrachtauto raakte niet betrokken bij het ongeval en is verderop bij de bushalte op de A50 gestopt.