Ingezonden persbericht


Donderdag 24 november 2011

Vinni wint de iZovator Award 2011; het beste innovatieve idee voor de zorg Vinni heeft op 24 november de iZovator Award 2011 gewonnen met het beste innovatieve idee voor de zorgeconomie. Voor het 3e opeenvolgende jaar werd onder grote belangstelling de iZovator Award uitgereikt. Juryvoorzitter Gaston Crolla, van de Kamer van Koophandel, overhandigde de prijs aan Femke van Drooge en Hilde de Wit, uitvinders van Vinni bij het ROC van Amsterdam/MBO College Hilversum in Hilversum. Vinni is een mobiele applicatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om dagelijks hun mening te uiten. Naast de eer ontving Femke van Drooge de iZovator Award, een kunstwerk gemaakt door iemand met een visuele beperking, een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen en exposure via het netwerk van iZovator. Mede-finalisten EF Dental Care en Figure Running mochten met een 2e en 3e prijs naar huis. Correct Cart heeft de publieksprijs gewonnen. 2e en 3e prijs iZovator Award
De 2e prijs is gewonnen door Esther Fleuren van EF Dental Care. Met TOEVA tandpasta leer je beter te poetsen door de combinatie van tandpasta en plakverklikker. De 3e prijs is gewonnen door Figure Running van Willempje Vrins en Leonieke Verhoog. Figure Running is een nieuwe sport die mobiele technologie, game principes en sociale netwerken combineert. Deze toepassing motiveert mensen een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vol te houden.

Publieksprijs
De publieksprijs is gewonnen door studenten van de HU met de Correct Cart. De Correct Cart is een touchscreen die bevestigd is op winkelwagens in de supermarkt. Het helpt de consument om keuzes te maken voor gezonde producten. Ook biedt de Correct Cart hulp voor consumenten die een dieet hebben ten gevolge van een ziekte of allergie.

Het juryrapport
De jury bestond uit Bart Peletier (Health Innovation Fund), René Hup (bestuurder van de Amaris Zorggroep), Huub Nijhuis (directievoorzitter van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen) en Gaston Crolla (manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland). Na goed en uitvoerig overleg vonden zij van de drie finalisten het idee van Vinni het beste innovatieve idee voor de zorg.

Professor Misa D olji , lid Raad van Bestuur AMC
Voorafgaand aan de uitreiking vertelde prof. Misa D olji (lid Raad van Bestuur AMC) over innovatie in het AMC en nieuwe technologieën.

////////////////EINDE PERSBERICHT//////////////////////

Noot voor redactie,