Gemeente Doetinchem

Beleef het levendige Lyceumkwartier

bericht, 17 november 2011

Kom in het weekend van 25-27 november (opnieuw) kennismaken met het historische en eigentijdse woon- en winkelgebied van Doetinchem. En laat u verrassen door acts, amusement, leuke acties en het aanbod van gezellige winkels, speciaalzaken en eetcafés in het Lyceumkwartier (omgeving van de Burg. van Nispenstraat, Dr. Huber Noodtstraat, Heezenstraat en Walstraat).

Het hele weekend bloeit het Lyceumkwartier van levendigheid. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hieronder vindt u een selectie uit het programma. Kijk voor het volledige programma, tijden en locaties op www.doetinchem.nl/lyceumkwartier.

Vrijdag 25 november
Op vrijdag 25 november staat op de splitsing Plantsoenstraat en Dr. Huber Noodtstraat de Anno Nu Express, hier komt u alles te weten over bankzaken doen anno 2011. Voor kinderen is er een leuk Geldcoach spel en met uw kassabon van een ondernemer uit het gebied kunt u een gokje wagen in de Wervelwind en kans maken op een IPad. Ook opent wethouder Drenth officieel de openbare ruimte rondom het Lyceumkwartier en aansluitend kunnen fans van de Graafschap een handtekening krijgen van een van de spelers.

Zaterdag 26 november
De zaterdag zit bomvol leuke activiteiten voor jong en oud. Neem bijvoorbeeld een snoekduik op het springkussen en spring zo door naar de schminkhoek. Of laat je verbazen door muziektheaterschool GRID die een bijzondere act in hebben gestudeerd. Verder kunnen kinderen op het pleintje aan het eind van de Heezenstraat niet alleen een gratis suikerspin halen, ook staat er een mini draaimolen, kunnen zij prijs hengelen en is er een ballonnenartiest.

Zondag 27 november
Ook als is het nog geen 5 december op zondag staat de hele binnenstad op z'n kop met PietenPret. Natuurlijk wordt het Lyceumkwartier niet overgeslagen. Ook is het springkussen weer open en is er een leuk kinderfeest op het pleintje bij de Heezenstraat. hoog contrast

* Bekijk hier de pagina van de gemeenteraad