Gemeente Aalsmeer

uit Kudelstaart trainen voor straatvoetbaltoernooi in mei 2012

Ajax supporters uit Kudelstaart trainen voor straatvoetbaltoernooi in mei 2012

Onder begeleiding van Axios, een aan Ajax gerelateerde organisatie gaan Kudelstaartse jongeren vanaf 25 november aan de slag om beter te leren voetballen maar ook om de kernwaarden van Ajax beter te leren kennen met als motto: Ajacied of niet?

Het uiteindelijke doel van de wekelijkse trainingen is om een voetbalteam te krijgen dat weet wat ze waard is en goed voorbereid deel kan nemen aan het Aalsmeerse straatvoetbaltoernooi bij RKDES in 2012.

Het project wordt opgestart als pilot binnen het nieuwe jeugd- en jongeren beleid.
Ulla Eurich, wethouder Jeugdbeleid gemeente Aalsmeer: 'Dit project is een prachtig voorbeeld van het nieuwe werken binnen het jeugd- en jongerenbeleid, waarbij diverse instellingen intensief samenwerken en leuke, nieuwe activiteiten ontwikkelen. Ik ben enthousiast over de inzet van de organisaties die er nu al bij betrokken zijn en hoop en verwacht dat er in de loop van het project nog meer organisaties zullen aansluiten'.

Wie komen er in het team?

In eerste instantie zullen de Kudelstaartse jongeren die vorig jaar via de Future meegedaan hebben met het straatvoetbaltoernooi benaderd worden voor deelname aan dit project. Maar ook andere jongeren (jongens EN meiden!) uit Kudelstaart kunnen in aanmerking komen voor deelname aan dit project.

Waar en wanneer wordt er getraind?

Elke vrijdagavond traint het Kudelstaartse `Ajax' team op het veld van RKDES. De hoofdcoach van Ajax zaterdag 1, Bart Logchies, verzorgt de voetbaltraining, bijgestaan door een fancoach van Axios en een lokale jongerenwerker.
Naast de voetbaltrainingen vinden er ook Ajax gerelateerde teambuildingsactiviteiten plaats. Deze zijn bedoeld om het team en de deelnemers te versterken.

Inzet jongerenwerk Aalsmeer

Zoals gemeld zal ook het jongerenwerk Aalsmeer actief deelnemen aan dit project. Dat betekent dat het jeugdhonk The Future gedurende de looptijd van dit project niet op vrijdagavond open zal zijn. Na afloop van de trainingen en activiteiten op vrijdagavond, is er voor de deelnemers nog gelegenheid om na te praten in de kantine van RKDES.

Meedoen?

Alle jongeren, die in Kudelstaart wonen en tussen de 14 en 23 jaar oud zijn, kunnen meedoen. Aanmelden kan via info@axios.nl. Na aanmelding ontvang je dan verdere informatie over de startbijeenkomst van 25 november.