Gemeente Eindhoven

Afsluitende conferentie europees project ECCE Innovation Het EU-project ECCE Innovation presenteert op de afsluitende conferentie op 25 november aanstaande in het Europees Parlement te Brussel. In dit project werken acht Europese steden in Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland samen. Vanuit Nederland is de gemeente Eindhoven aangesloten bij het project.

Het thema van de afsluitende conferentie van het EU-project ECCE Innovation is "Het (verborgen) potentieel van de creatieve industrie: bewustzijn, innovatie en overlappende effecten".

Het interregionale IVB project ECCE Innovation - ontwikkeling Economische Clusters van Culturele en Creatieve Entrepreneurs in het innovatieve proces - heeft tot doelstelling het verbeteren van innovatieve kracht en netwerken in de culturele en creatieve industrie. Bevordering van samenwerking tussen de verschillende industrieën en reeds gevestigde bedrijven, universiteiten en publieke faciliteiten om nieuwe markten te ontwikkelen. Het ECCE Innovation netwerk ondersteunt de uitwisseling van kennis en ervaring op regionaal niveau.

Onderdelen die tijdens de conferentie aan bod komen zijn:


- Presentatie van "Best Practice" voorbeelden van samenwerkingsverbanden binnen de doelstelling van ECCE Innovation


- Speech "Innovatie door de Culturele en Creatieve Industrie"


- Netwerkmogelijkheden met belangrijk(st)e internationale spelers binnen de industrie

Op de ECCE Innovation conferentie zal een overzicht gepresenteerd worden van het werk van de participerende partners door middel van praktijk voorbeelden van samenwerkingsverbanden in het kader van de doelstelling van het EU-project. Samen met de spelers in de culturele en creatieve industrie op internationaal en regionaal niveau alsmede Europese instituten, projectpartners en belangrijke besluitvormers, zal er teruggekeken worden op en gedebatteerd over het innovatieve werk.

Enkele hoogtepunten van de conferentie zijn onder andere een speech door Bernard Stiegler over innovatie door de culturele en creatieve industrie en een lezing door Fabrice Hyber en Rozenn Le Merrer over "Les Realisateurs", een project geïnitieerd door ECCE Innovation te Nantes (Frankrijk).

Mocht u bij deze conferentie aanwezig willen zijn, dan verwijzen wij u graag door naar ecce@kulturunternehmen.info. Toegang is alleen mogelijk, nadat u zich heeft aangemeld, op vertoon van het inschrijvingsbewijs en een geldig identiteitsbewijs.

Voor meer informatie over de conferentie gaat u naar www.kulturunternehmen.info.