Vrije Universiteit Amsterdam

De professionele jeugdzorgwerker


* Startdatum: 25-11-2011


* Tijd: 09.45


* Locatie: Aula


* Titel: De professionele jeugdzorgwerker. Kenmerken van jeugdzorgwerkers in relatie tot kwaliteit van de jeugdzorg


* Spreker: J.J.W. de Swart


* Promotor: prof.dr. P.H. van der Laan prof.dr. G.J.J.M. Stams


* Onderdeel: Faculteit der Rechtsgeleerdheid


* Wetenschapsgebied: Rechten


* Evenementtype: Promotie

Op grond van de studie van Jack de Swart zijn leeftijd, sekse, etniciteit, werkervaring, opleidingsniveau, persoonlijkheidskenmerken, competenties van de jeugdzorgwerkers het belangrijkst wat betreft de relatie met de kwaliteit en effectiviteit van de jeugdzorg. Daarnaast zijn de werkomstandigheden, het teamfunctioneren, gebruik maken van evidence-based methoden en de kwaliteit van de therapeutische relatie belangrijk voor de kwaliteit en de effectiviteit van de jeugdzorg.

De Swarts proefschrift staat in het teken van de professionaliteit van de jeugdzorgwerker in de Provinciale residentiële Jeugdzorg, de Justitiële residentiële Jeugdzorg en Bureau Jeugdzorg. Hij onderzocht in welke mate en op welke manier persoons- en werkgebonden kenmerken van de jeugdzorgwerker samenhangen met en bijdragen aan de kwaliteit en effectiviteit van de jeugdzorg.

De Swart bespreekt deze factoren uitgebreid en gaat in op hoe deze factoren samenhangen met de kwaliteit en de effectiviteit van de jeugdzorg en hoe deze verder verbeterd kan worden.

Meer informatie over het proefschrift in VU-DARE
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam