Politie Groningen

Vrijdag 25 november 2011

Provincie Groningen, 25-11-2011

Politie heeft schietincident bouwvakkers afgerond

GRONINGEN -De politie heeft het onderzoek naar het schietincident aan het Borneoplein in Groningen afgerond. Woensdagmiddag raakten twee bouwvakkers (23 en 46 jaar) aan het Borneoplein gewond. Bij sloopwerkzaamheden in woningen vonden de bouwvakkers een vuurwapen tussen het puin. Bij het ontladen van dit wapen ging het wapen af. De mannen liepen hierbij verwondingen op aan hand en been. Beide slachtoffers werden in het ziekenhuis geholpen aan hun verwondingen. Zij maken het naar omstandigheden goed. De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van dit ongelukkige incident en de herkomst van het wapen afgerond. De politie heeft met beide bouwvakkers gesproken. Dit heeft geen aanknopingspunten voor een strafbaar feit opgeleverd. Het is een oud pistool. Vermoedelijk heeft het wapen al heel lang in de woning verstopt gelegen. De politie heeft dan ook een dringend advies voor mensen die een vuurwapen vinden.Kom er niet aan. Ga er vanuit alsof het geladen is en bel de politie.

Verdachten mishandeling YouTube melden zich

GRONINGEN Op zondag 2 oktober tussen 02.15 uur en 02.45 uur vond er een woordenwisseling plaats in de Donkersgang in de Stad Groningen. Dit mondde uit in een ruzie waarbij een 17-jarige Bedummer zijn arm brak. De politie plaatste de camerabeelden afgelopen dinsdag op haar YouTube kanaal. Naar aanleiding van deze beelden hebben de verdachten zich bij de politie gemeld. De verdachten zijn twee Stadjers van 16 en 17 jaar. De jongens zullen worden gehoord en de politie doet nader onderzoek in deze zaak.

Fietsster gewond na aanrijding

HOOGEZAND Donderdagmiddag is een 18-jarige fietsster uit de gemeente Tynaarlo gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Van der Duijn van Maasdamweg met de Troelstralaan in Hoogezand. De jonge vrouw fietste over de parallelweg van de Van der Duijn van Maasdamweg toen zij niet werd opgemerkt door een 61-jarige automobiliste uit Siddeburen. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige kwam ten val terwijl haar fiets zich om een lantaarnpaal krulde. Het slachtoffer werd met verwondingen aan haar knieën overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van het slachtoffer was zwaar beschadigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt een rapportage op van deze aanrijding.

Ontevreden klant aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Herestraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Groninger was ontevreden over de diensten van een telefoonwinkel. Om zijn klacht te verduidelijken had hij met een spuitbus op de ruit van de winkel gespoten. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende met verf op de ruit te hebben gespoten omdat hij nog geld tegoed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Asociaal rijgedrag beboet

GRONINGEN Donderdagavond heeft de politie een 22-jarige inwoner van Delfzijl voor asociaal rijgedrag beboet. Tijdens een video surveillance zagen agenten dat een automobilist over de Weg der Verenigde Naties in Groningen reed en daarbij meerdere verkeersovertredingen beging. Naast dat hij te hard reed, sneed hij ook mede weggebruikers af, haalde rechts in en claxonneerde op het moment dat anderen niet snel genoeg reageerden. Agenten hebben de bestuurder bekeurd voor 107 km p/uur daar waar 70 km was toegestaan en voor het kleven. Ook is de man aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer.

Man voor belediging agenten aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige inwoner van Winschoten aangehouden op de Rademarkt in Groningen. De Winschoter was het niet eens met de gang van zaken op het politiebureau en meende de agenten buiten voor het bureau te moeten uitschelden. De agenten hebben de man hierop aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal wegens belediging opgemaakt.

Automobilist ziet bromfietser over het hoofd

WINSCHOTEN Donderdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de A.J.Romijnweg in Winschoten. Een 70-jarige inwoner van Oude Pekela stak met zijn auto de Blijhamsterweg over en had daarbij wel aandacht voor een fietser maar zag de 35-jarige inwoner van Winschoten met zijn bromfiets over het hoofd. De bromfietser kwam van rechts. Een aanrijding was het gevolg. De Winschoter raakte hierbij gewond aan schouder en hand en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie maakt een rapportage op van deze aanrijding.

Fietser rijdt tegen politieauto

GRONINGEN Een 51-jarige inwoner van Groningen reed donderdagavond op onverklaarbare wijze tegen een politieauto aan op het Schuitendiep in Groningen. Agenten reden daar stapvoets toen zij plotseling een klap hoorden en zagen dat er een fietser tegen de rechter zijde van hun auto was aangereden en ten val was gekomen. Het personeel van de ambulance heeft ter plekke de Stadjer gecontroleerd. Het vermoeden bestaat dat medicatie, die de man gebruikte, hem suf heeft gemaakt waardoor hij de macht over het stuur is verloren. De Groninger is voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de politieauto was gering. De politie maakt een rapportage op van deze aanrijding.

Politie houdt geweldplegers in binnenstad aan

GRONINGEN Donderdagnacht heeft de politie twee vrouwen en twee mannen aangehouden voor openlijk geweld.

Poelestraat: Agenten werden door een portier van een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen aangesproken over een ruzie waarbij twee slachtoffers snijwonden in het gezicht hadden opgelopen. Getuigen wezen een 26-jarige en 30-jarige vrouw aan. Beide vrouwen zijn woonachtig in Groningen. De agenten hebben de beide vrouwen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zouden met glazen hebben gegooid en hebben geslagen. Daardoor waren de slachtoffers gewond geraakt. De oorzaak is vermoedelijk het aanstoten van elkaar. De politie heeft de zaak in behandeling. Na aangifte te hebben gedaan zijn de slachtoffers voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Grote Markt: Een getuige sprak de agenten aan over een vechtpartij op de Grote Markt in Groningen. Toen de agenten naar deze vechtpartij liepen zagen ze dat een 23-jarige Stadjer een zogenaamde karatetrap uitdeelde aan het slachtoffer die op de grond viel. De verdachte is aangehouden. Het slachtoffer vertelde in eerste instantie door nog een andere man te zijn geslagen. Naar aanleiding van het signalement wisten de agenten ook de 20-jarige andere verdachte aan te houden. Ook hij is afkomstig uit Groningen. De oorzaak van deze mishandeling is nog onbekend. Beide geweldplegers zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op

Automobilist duwt man van scooter

LEEK Donderdagavond reed een 43-jarige inwoner van Tolbert op zijn scooter over de Lindensteinlaan in Leek. Een nog onbekende automobilist haalde hem in en sneed hem hierbij af. De bestuurder van de scooter reageerde hierop door een lichtsignaal te geven. De automobilist werd boos, stopte met zijn auto, en duwde het slachtoffer van zijn scooter. Het slachtoffer liep hierbij een pijnlijke knie en hand op. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.