Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 25-11-2011

Cartesiusweg zondag afgesloten voor onderzoek

UTRECHT - De Cartesiusweg zal zondag 27 november vanaf 10.00 uur worden afgesloten voor onderzoek.

In samenwerking met het NFI voert de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Utrechtse politie die dag rijproeven uit op de weg. Dit gebeurt in het kader van het technische onderzoek naar het fatale incident op 25 juli 2011. Twee autos reden toen met hoge snelheid in de richting van de Amsterdamsestraatweg en een derde auto werd daarbij aangereden.

Deze auto reed hierdoor tegen een boom; een van de inzittenden kwam hierdoor te overlijden, de ander raakte zwaargewond. Voor dit feit is een verdachte aangehouden. Deze man zit vast. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte.

De Cartesiusweg zal tot ongeveer 14.00 uur afgesloten zijn van de Vleutenseweg tot aan de Amsterdamsestraatweg.

Getuigenoproep: poging inbraak

UTRECHT Donderdagavond probeerden twee mannen bij een woning in te breken. De politie is nog op zoek naar de mannen.

Omstreeks 19.40 uur lag een man te slapen in een woning aan de Burgemeester Norbruislaan. Hij werd wakker van gerommel op het balkon en zag daar twee mannen staan. De twee mannen schrokken ervan dat er iemand thuis was en sprongen van het balkon. Ze renden weg in de richting van de Van Heukelomlaan. De bewoner ging achter ze aan, maar de twee mannen stapten bij de moskee in een donkerkleurige personenauto en reden weg. De twee mannen waren in het donker gekleed en droegen capuchons.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot inbraak. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Onder invloed van alcohol

UTRECHT In de nacht van 24 op 25 november is een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding over een bestuurder die mogelijk beschonken in een auto reed, omdat hij wel erg over de weg slingerde. Agenten gingen op zoek naar de bestuurder en zagen hem rijden op de Europalaan. De man werd staande gehouden en moest blazen.

Hieruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De 35-jarige man uit Doetinchem werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 870 ug/l. De man bleek militair te zijn en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Autokraak

UTRECHT In de nacht van 24 op 25 november zijn twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van inbraak in een auto.

Omstreeks 02.50 uur werden agenten naar de Korianderstraat gestuurd omdat daar twee mannen zich verdacht zouden ophouden bij een auto. Ter plaatse bleek dat een ruit van een auto was ingeslagen en dat er een navigatiesysteem was gestolen. Op basis van een signalement gingen agenten op zoek naar de twee.

De twee verdachten, een 22-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, en een 24-jarige man uit Utrecht, werden aangetroffen en ze konden worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar bureau en ingesloten voor verhoor.