Politie Utrecht

Persbericht Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 25-11-2011

Verdachte aangehouden woningoverval

(vervolg persbericht 4-11-2011)

WOERDEN- Op donderdag 3 november werd een overval op een woning gepleegd. Na onderzoek kon een 17-jarige jongen worden aangehouden.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding dat er een woningoverval op de Waardsedijk had plaatsgevonden. Meerdere mannen drongen de woning binnen en de bewoners werden bedreigd. De overvallers gingen er vervolgens met, onder andere geld, vandoor.

Meerdere agenten keken uit in de omgeving maar de overvallers werden niet meer aangetroffen. Een groot onderzoek werd opgestart en de Forensche Opsporing ging op zoek naar sporen. Door uitvoerig rechercheonderzoek kon op woensdag 23 november een 17-jarige verdachte uit Woerden worden aangehouden.

De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aan getuigen die op donderdagavond of mogelijk eerder iets verdachts op of in de omgeving van de Waardsedijk hebben gezien of die menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Zakkenroller

HARMELEN Donderdagmorgen is een vrouw in een winkel beroofd.

Rond 09.50 uur pinde een 81-jarige vrouw uit Harmelen 500 euro in een winkel aan de Kalverstraat. Zij kreeg het geld en borg dit op in haar tas. De vrouw bleef nog even in de winkel om wat rond te kijken, samen met een medewerker. Terwijl zij daar stonden, kwam er een jonge vrouw bij ze staan. Zij haalde ongemerkt het geld uit de tas. Toen de vrouw wilde afrekenen bij een supermarkt, merkte ze dat haar geld verdwenen was.

Van de jonge vrouw die het geld heeft gestolen, is een signalement:


- Stijl, donker haar in een paardenstaart met mogelijk highlights


- Blanke tot lichtgetinte huidskleur


- Volledig donker gekleed


- Over haar linkerschouder droeg ze een lichtkleurige tas met zwarte hengsels

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.