Gemeente Hoogeveen

Samenwerking gemeente en Domesta in Wolfsbos

25 november 2011 - Gemeente Hoogeveen en Domesta verkennen mogelijke samenwerking wijk Wolfsbos.
Gemeente en Domesta willen samenwerken aan de leefbaarheid in Wolfsbos. Directeur Dick Mol en wethouder Ton Bargeman hebben woensdag een intentieverklaring ondertekend waarin de voornemens zijn opgenomen om samen op te trekken in de voorbereiding van de plannen. Wethouder Ton Bargeman: "We zijn blij dat woningbouwcorporaties mee willen denken en werken aan ontwikkelingen in Hoogeveen."

Wolfsbos Domesta Nieuwbouw in Wolfsbos

In het project `Wolfsbos Multifunctioneel' willen de partijen nieuwbouw voor minimaal de basisscholen realiseren en daarnaast samen met bewoners werken aan het versterken van de wijk door huisvesting te realiseren voor activiteiten op het gebied van vermaak, sport, ontwikkeling en gezondheid. Dick Mol, directeur Domesta: "Als wooncorporatie gaat het ons niet om de stenen, maar om de mensen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zij het naar hun zin blijven houden in de wijk en wat dragen ze daar zelf aan bij? Het project Wolfsbos Multifunctioneel past daarom helemaal in dat straatje."

De nieuwbouw omvat meer dan de basisscholen, hoe groot de ontwikkeling wordt, is punt van nader onderzoek. Gemeente en Domesta denken begin 2012 nadere afspraken over de totale samenwerking te kunnen maken.