Gemeente Renswoude


W.J. Dekker voorgedragen als burgemeester

De heer W.J. (Wilke) Dekker wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. De gemeenteraad heeft dat vanavond besloten. De raad volgt hiermee het voorstel van de vertrouwenscommissie. De heer Dekker volgt de heer jhr. mr. K.F.H. Schorer op, die zijn werkzaamheden als burgemeester per 1 juni 2011 heeft beëindigd. De heer Dekker was sinds die datum al waarnemend burgemeester.

vervolg ...

De heer W.J. (Willem Jurriaan) Dekker (17 februari 1954) woont in Lunteren. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen. Hij is lid van het CDA. Tot zijn aanstelling als waarnemend burgemeester in Renswoude was de heer Dekker vanaf 2010 raadslid in de gemeente Ede. Daarvoor was hij 12 jaar wethouder van de gemeente Ede, waarvan 8 jaar tevens loco-burgemeester. Voor 1998 was hij 8 jaar ook al raadslid van de gemeente Ede, waaronder 4 jaar als fractievoorzitter van het CDA. Voor 1998 is de heer Dekker werkzaam geweest bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Ervaren bestuurder, representatief, communicatief vaardig en bekend met de regio

De gemeenteraad omschrijft de heer Dekker als iemand met veel bestuurlijke gemeentelijke ervaring. Hij is representatief en communicatief vaardig en beschikt over een een relevant bestuurlijk netwerk.

Vervolgprocedure

Met deze voordracht van de heer Dekker door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna benoeming bij Koninklijk Besluit volgt.
Het streven is om de installatie door de gemeenteraad en beëdiging door de Commissaris van de Koningin te laten plaatsvinden op 17 januari 2012 in een extra raadsvergadering om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Kennismaking

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers kunnen kennismaken met de nieuwe burgemeester. Daarvoor wordt een programma voorbereid.