Politie Kennemerland

Getuigenoproep aanrijding met letsel Hoofddorp

Hoofddorp, 25-11-2011

Verkeersanalisten op zoek naar getuigen ernstige aanrijding Hoofdweg-Pabtslaan

HOOFDDORP, 24 november - De afdeling Verkeersondersteuning is nog steeds op zoek naar getuigen die op 9 november jl. tussen 22.30 en 23.00 uur iets kunnen vertellen over de werking van de (tijdelijke) verkeerslichten op de kruising Hoofdweg - Burgemeester Pabstlaan, of die getuige zijn geweest van de ernstige aanrijding die rond 23.00 uur ontstond tussen een motorrijder en een automobiliste.

Onduidelijkheid over werking tijdelijke verkeerslichtinstallatie

De verkeersongevalsanalisten van de afdeling Verkeersondersteuning onderzoeken de toedracht van het ernstige ongeval op 9 november jl., rond 23.00 uur.

Omdat er nog onduidelijkheid bestaat over de werking van de tijdelijke verkeerslichtinstallatie ten tijde van het ongeval, willen de analisten graag mensen spreken die hier meer over weten. (De tijdelijke verkeerslichtinstallatie is overigens na de aanrijding verwijderd).

Mocht u informatie hebben hierover òf getuige zijn geweest van de ernstige aanrijding en heeft u de politie nog niet gesproken, dan wordt u vriendelijk verzocht om te bellen met 0900-8844.

Hieronder het persbericht dat over de aanrijding werd verzonden:

HOOFDDORP, 9 november - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een motor en een auto die woensdagavond even voor 23.00 uur heeft plaatsgevonden op de Hoofdweg. Dit gebeurde ter hoogte van de Burgemeester Pabstlaan. Een 49-jarige motorrijder uit Zwanenburg reed over de Hoofdweg in de richting van Lijnden. Een 21-jarige automobiliste uit Hoofddorp reed over de Burgemeester Pabstlaan, komende uit de richting van de Nieuweweg en zij stak de Hoofdweg over. Op dit punt zijn de automobilist en motorrijder met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder kwam ten val en raakte zwaargewond. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd met meerdere botbreuken. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en komt daarom graag in contact met mensen die getuige zijn geweest. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844.