Gemeente Zoetermeer

Koninklijke onderscheiding voor de heer Chelminski

lintje
Burgemeester Waaijer heeft op donderdag 24 november 2011 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer ing. J.S. Chelminski. Tijdens de afscheidsreceptie vanwege zijn pensioen werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Chelminski is sinds 1990 werkzaam bij Croon Elektrotechniek B.V. in Polen. Hij vormde een brug tussen onder meer Nederland en Polen, was (mede) verantwoordelijk voor het opzetten van diverse Nederlandse vestigingen en voor het vormen van meerder allianties in verschillende landen in Centraal- en Oost-Europa (o.a. Polen, Hongarije en Tsjechië).

De heer Chelminski was projectleider van diverse projecten zoals de constructie van een viersterrenhotel in Moskou. De politieke condities die het in die tijd niet makkelijk maakten om met een Nederlands team de werkzaamheden te kunnen verrichten. Daarnaast was de heer Chelminski de spil tussen de Nederlandse organisatie en de Poolse lokale markt voor de inkoop van bouwmaterialen.

Bovendien was hij actief als adviseur voor het Nederlandse team van Croon, verantwoordelijk voor de ondersteuning van diverse grootschalige projecten in Nederland en voor de totstandkoming van een samenwerkingsverband met de Universiteit van Krakow (Polen) en de Nederlandse organisatie.